Avondvierdaagse: Dag 1

“Vroeger kreeg je gewoon een bosje bloemen op de laatste dag en je kreeg voor onderweg een rolletje rang mee”. “Echt waar?”, mijn kinderen kijken me met grote ogen aan. Ze staan aan het begin van vier dagen de avondvierdaagse wandelen. Pim doet de tien kilometer en Puck gaat voor de vijf. En mijn lief….die wandelt elke avond de tien met Pim en de rest van de bovenbouw mee. En ik ga vanavond de ‘koek en zopie’ organiseren voor die groep en donderdag loop ik de laatste avond mee met Puck.

Ik denk aan al die ouders van al de kinderen die meedoen. Niet alleen in Amersfoort maar in heel Nederland. Zouden de supermarkten het bijvoorbeeld merken; wordt er meer soep en brood verkocht? Dikwijls heb je namelijk geen tijd om te koken. De wandeltochten beginnen rond zes uur en daarvoor moet je eten want bij terugkomst is het al gauw acht of negen uur en moeten de kinderen alweer bijna naar bed. Als je dan ook nog werkt heb je amper tijd om te koken. Ook is het een heel georganiseer welke moeder of vader welk kind terug brengt na afloop. Want als je kinderen verschillende afstanden lopen lukt het je niet altijd om beide kinderen te halen en te brengen. Kortom; gedoe in Nederland. De kinderen kijken er in ieder geval naar uit. Ze zijn te zenuwachtig om te eten. Een boterham en een kopje soep gaat nog net. Afbeelding

Een gedachte over “Avondvierdaagse: Dag 1

  1. Ja en een glaasje ranja uit een plastic beker kreeg je onderweg van een paar moeders (vaak toen) die ergens in de middle of nergens met koelboxen stonden. Je liep in de rij naast een vast vriendinnetje/vriendje en je zong keihard allerlei liedjes waaronder ik heb een potje met vet..de anderen die leuker waren weet ik niet meer…als je een andere school tegenkwam ging je nog harder zingen als klas.
    Vind het altijd leuk om te zien die groepen. Wie weet ga ik bij het binnenhalen kijken, ja bloemen..soms kreeg je dan een stenel bloem van iemand dat je verrast was..een buurvrouw ofzo. Leuk hoor, 10 km is laaaannnnnng. Benieuwd hoe pim en marcoen dr vanaf brengen…vandaag was het droog. Perfect toch. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s