Een onverwachte ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting was het. Tijdens het Pinksterweekeinde kampeerden we in de buurt van Oosterhesselen. De plaats waar mijn oudtante Loes Bollinger en haar man Joep Bollinger woonden.

Toen ik een jaar of 12 was gingen we bijna maandelijks naar hen toe. Mijn vader en broer klusten zich gek in en rondom de boerderij en mijn moeder sopte de keuken, de badkamer en zorgde dat de spinnen in de wc weggezogen werden met de stofzuiger. Mijn zus wandelde uren met de hond en ik hielp mijn moeder, zat heerlijk in een hoekje een boekje te lezen of was op het erf te vinden. Mooie herinneringen heb ik aan die tijd, maar ik denk er ook aan terug met pijn in mijn hart. Mijn oudtante was geen makkelijke vrouw en mijn oudoom was minder lief dan ik in die tijd dacht. Dan druk ik me nog mild uit. Uiteindelijk heeft een vreselijke ruzie een einde gemaakt aan onze bezoekjes. En laat ik het zo zeggen; wij waren niet de enigen die door ruzie geen contact meer hadden met de Bollingers.

Tijdens het Pinksterweekeinde bezocht ik eerst het kerkhof waarop mijn oudoom en oudtante lagen. Daarna reed ik samen met mijn lief langs hun huis. Gewoon om even te kijken. Mijn man had het nooit gezien, maar kende de verhalen wel. We besloten even te stoppen. De hond van de nieuwe eigenaar kwam kwispelend op ons af en de eigenaar kwam hem terughalen. Toen ik uit had gelegd wie ik was en waarom wij daar onze auto hadden geparkeerd nodigde hij ons uit binnen te komen. Hij liet het hele huis zien, en de tuin. Dat was raar. De sfeer was nog hetzelfde, maar het was er schoon en modern. Hij vertelde ons ook hoe hij het huis had gekocht en wat hij allemaal had aangetroffen na de koop. Onderandere het condoleance boek van toen mijn oudoom was overleden, een schilderij waar de nieuwe bewoner nog 3-duizend euro voor heeft gekregen, en een rare ‘scheldbrief’, van mijn oudtante.

Het was een bijzondere ontmoeting. Onverwacht en het kwam snoeihard bij mij binnen. De tranen kwamen later.Afbeelding

2 gedachten over “Een onverwachte ontmoeting

  1. ik zou graag willen weten van wie dit heeft geschreven,ik ben namelijk een pleeg kind van de bollingers ,was de jongste van de 6

    • Ik ben Nienke Gorter. Mijn moeder is Nel Baars. Mijn oma was Doortje Halter, de zus van Luus Bollinger. Wij gingen vroeger dikwijls naar Oosterhesselen toe. Ikzelf ken alleen tante Riekje, ook een pleegkind .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s