Aardbei

Ze stonden eerst in onze voormalige zandbak. Zo’n bak van een vierkante meter die we overigens erg groot vonden toen Pim en Puck 4 en 2 jaar waren. Een bak waarvan we twee jaar geleden dachten; wat doen we ermee; Pim en Puck speelden al tijden niet meer in de zandbak.

Ik heb de bak gevuld met aarde en we hebben er van alles geplant. Sla (nooit gegeten door ons, want slakken), Sperziebonen (te weinig om te eten) , Tomaten (die deden het aardig) en…jawel, aardbeien.

En die aarbeiden deden het wel goed, maar ik durfde ze niet te eten. Tussen de prachtig rode aardbeien lagen namelijk kattendrollen. Jak. Daarom hebben Puck en ik dit jaar alle aarbeienplantjes uit de bak gehaald en in potten gedaan. Probleem opgelost.
Afgelopen week zagen we ineens een paar aardbeien rood worden en omdat we ze vanmorgen op ons beschuitje wilden hebben we ze geplukt. Maar om nou te zeggen dat de oogst groot is; Nee, maar daar gaat het niet om. Het is gewoon leuk om aardbeien uit eigen tuin te hebben. Ik ga overigens deze week nog wel een bak halen bij de groenteboer. Kunnen we alle vier een beschuit nemen met aardbeien. En ach, momenteel kost het geen drol.

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s