Zonnepanelen

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ze zijn er; onze zonnepanelen. Sterker nog: ze staan inmiddels op het dak en ze werken.  En dat komt goed uit; zon genoeg deze dagen.

Maanden geleden had Marcoen het er al over en ik moet eerlijk zeggen; mij kon het niet zoveel schelen. Leuk hoor, die panelen, maar het feit dat het jaren duurt voor je de investering eruit hebt  zorgde ervoor dat ik niet zo enthousiast was. Maar als Marcoen iets in zijn hoofd heeft…..

Na veel gesurf op internet, informatie verzamelen, een bezoekje van een deskundige en het maken van de laatste afspraken, zouden de panelen vorige week vrijdag geinstalleerd worden. Om half acht stonden er al twee aardige mannen op de stoep en toen ze na een kopje koffie vroegen; waar staan de spulletjes? keken Marcoen en ik elkaar en de mannen lachend aan. Grapje zeker. Nee dus. Er was iets fout gegaan en we hadden de panelen al moeten hebben. De mannen konden weer gaan en een nieuwe afspraak was gemaakt. Daarna heeft Marcoen nog een keer gebeld om er zeker van te zijn dat ze woensdag bezorgd en geinstalleerd zouden worden.

Afgelopen woensdagochtend werden de panelen afgeleverd en toen er om half drie nog geen intstallateur te zien was heeft Marcoen nog maar eens gebeld. Oeps. De installateurs hadden niet doorgekregen dat de planning was veranderd en daarom waren we niet ingepland. Uiteindelijk kwamen er rond etenstijd (Het was inmiddels zes uur geweest) zes mannen die het in twee uurtjes geregeld hebben. Als beloning voor hun overwerken heeft Marcoen nog op ijs getrakteerd en nu loopt hij steeds naar boven om te zien hoeveel energie de panelen op een dag als vandaag opleveren. Flink wat. Ik ga zo maar televisie kijken en een wasje draaien. Anders gebruiken we onze eigen groene stroom niet optimaal. Oja, ik laad de computer ook nog even op nu de zon nog schijnt.

Afbeeldingelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s