Weer naar school

Ongelooflijk. Zoon Pim zit alweer in groep 8, hij hoort nu bij ‘de groten van de school.’  En als je bij de groten hoort vind je naar school gaan natuurlijk niet leuk. De laatste vakantieweek had hij geen goed woord over voor de school. Hij zei steeds; zat ik maar op de middelbare school, dan heb je steeds wisselende leraren en als je iets hebt wat je niet leuk vindt dan ben je daar na een uurtje weer af. Daar heeft hij een punt.

Gisteren had hij nog vrij; een onverwachte studiedag waar we pas afgelopen woensdag achterkwamen. Hij ging nog met een vriendje naar het strand en kwam enthousiast terug. ’s Avonds in bed zei hij dat hij de volgende zomer wel 2 maanden vakantie heeft, dat er dit jaar kamp is met de klas en dat er een musical wordt voorbereid. Kortom, de weerstand om weer naar school te gaan werd al een stuk minder. En ik geloofde het bijna niet, maar vanochtend had hij zijn bureau opgeruimd zodat hij weer huiswerk kon maken. De schat. Toen ik hem naar zijn klas begeleidde bleek wel dat ik snel weer moest gaan; Doei mam! Ik begreep de hint. Hij is al bijna 11!

 

Al weken geleden zei ze; “Ik wil wel weer naar school dan zie ik Bowy weer en Britt.” En haar enthousiasme werd de afgelopen weken niet minder. Vanmorgen om zeven uur lag Puck al aangekleed in bed nog wat te lezen en met veel enthousiasme werd haar broodbakje voor de dag gehaald en haar drinkbeker gevuld. Dit jaar komt ze bij twee nieuwe juffen: Juf Beer en juf Len, en de eerste indruk was erg goed. Juf Beer kon wel streng zijn, maar ze had ook veel humor. Komt goed uit; daar worden kinderen vrolijk van. Wel was er weer wat geplaag en geduw door jongens uit de klas, maar Puck kan dat al veel beter handelen. Kortom; We hopen dat het een mooi jaar wordt en dat Puck stevig in haar schoenen blijft staan. Groep 6 alweer. Kleine meisjes worden groot.

 

Een gedachte over “Weer naar school

  1. Pim en Puck veel plezier weer op school! Ennu die schoolfotograaf hoeft niet meer te komen, mooie foto’s kunnen jullie zelf ook wel maken, prachtig!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s