Kwartet

Mag ik van jou Elsa uit Veendam, Ilja uit Nijmegen en Carmen uit Rotterdam? Samen met Nienke uit Bolsward heb je dan: Kwartet!

Vierentwintig jaar geleden kwamen we elkaar voor het eerst tegen op de School voor Journalistiek in Kampen. Omdat onze achternamen qua alfabet dicht bij elkaar stonden kwamen we in dezelfde klas terecht. En omdat er een goede klik was woonden we een jaar later samen in een huis aan de Molenweg in Zwolle.

Daar hebben we veel meegemaakt; feestjes gegeven tot de zon weer op kwam, ruzie gehad met de buurman omdat zijn dag rond tien uur ’s avonds begon, ineens je fiets kwijt zijn en die fiets een straat verder weer vinden en terug eisen, een overbuurjongens hebben waar twee van ons een oogje op hadden, samen hardlopen, tv-kijken, uitgaan,  voor elkaar koken, onze diepste geheimen delen… Kortom; we waren student en dat was goed te merken.

En nu, vierentwintig jaar later wonen we in verschillende plaatsen en zijn onze levens allemaal heel anders verlopen, maar ondanks dat pikken we de draad steeds gewoon weer op. Dat deden we gisteren in Hilversum, waar een van ons een nieuw huis heeft dat we graag wilden zien. En een ‘nieuw’ kind, waar we met bewondering naar hebben gekeken; wat een prachtventje.

Samen weer aan een wijntje, samen lekker gegeten, alsof er geen vierentwintig jaar tussen hebben gezeten. Ieder met zijn eigen verhaal. Eigenlijk zijn we niets veranderd, we zijn alleen wat ouder geworden, dat wel.

Afbeelding

2 gedachten over “Kwartet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s