Scherven

Afbeelding

Het leek wel een scene uit CSI, maar het was gewoon een maandagavond bij ons thuis. Ik zat op de bank met een glaasje wijn voor me op de tafel. Even later lag er een flinke plas op de grond. Hoe ik het voor elkaar heb gekregen weet ik nog niet, maar een kussen van de bank was door een onmogelijke beweging van mij op het glas beland. Deze viel om en … pats…. overal glas. En wijn….

Dit was zeker niet de eerste keer dat ik een glas kapot liet vallen. Het overkomt me regelmatig; genetische onhandigheid. Dezelfde die ik doorgegeven heb aan mijn kinderen. Toen ik 40 werd heb ik tien vriendinnen uitgenodigd en aan hen allemaal één wijnglas gevraagd, gelukkig zijn daar nog een stuk of zes van heel. Maar in de afgelopen jaar zijn vooral veel zelfgekochte glazen aan diggelen gevallen. Zo had ik ooit vier prachtige wijnglazen met ingegraveerde druivenranken, echt prachtexemplaren. Vandaag ging het laatste exemplaar ook kapot. Niet aan diggelen, maar het voetje brak af. Nu heb ik dus een bijna heel glas. Even heb ik er over nagedacht om hem te houden, er kan tenslotte nog wijn in, maar dan moet ik het glas wel vasthouden tot ik het leeg heb gedronken. Mijn vader had ooit zo’n berenburgglaasje zonder voet dat werd een “fugeltsje” genoemd.

Ik heb even in mijn kast gekeken maar de nood is nog niet zo hoog, er staan nog een paar mooie glazen. Wel hele grote, maar dat lijkt met geen probleem. Kan die zonder voetje toch naar de glasbak.

Afbeelding

Een gedachte over “Scherven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s