Heavy Stuff

Hoe weet zij dat nou? Angela kent me toch niet persoonlijk… dus hoe weet zij nou dat al die kilo’s die er een paar jaar geleden af zijn gegaan er weer gewoon aanzitten? Ik loop naar het raam en kijk vanachter het gordijn de straat in; nergens een auto met geblindeerde ramen. Ik kijk goed rond in mijn huis of er geen verborgen camera’s zijn, maar ik kan ze nergens ontdekken. Mijn familieleden beweren bij hoog en laag dat ze geen contact hebben gehad met Angela.

En toch weet ze het, dat kan ik namelijk opmaken uit de brief die ze me deze week stuurde. Angela Groothuizen werkt niet voor niets voor Weight Watchers! Ik maak de brief open en zie een chocolaatje op de brief geplakt met daarboven de vraag: Kun jij de verleiding weerstaan. Nou, dat antwoord is simpel: Ja. Ik ben niet zo dol op chocola. Die kilo’s zijn er vooral aangekomen door wijn, nootjes, chips en nog meer wijn. Ik doe de brief open en zie dat “Weight Watchers” een nieuwe aanpak heeft. Dat is maar goed ook, want de vorige -waar ik me ooit aan gewaagd heb- is niet de juiste gebleken.

“Kom terug naar Weight Watchers” staat er ook nog. Gek eigenlijk, want de bedoeling van Weight Watchers is dat je een keer een periode lang afvalt en dat je daarna je leven zo gebeterd hebt dat je altijd slank blijft en nooit meer terug hoeft. In het verleden heeft het speciale programma van Weight Watchers me trouwens wel –kortstondig- geholpen, ik viel 4 kilo af. Met veel moeite en chaggrijn.

Nu moeten diezelfde kilo’s er weer af. Maar om nu weer elke week 11 euro neer te leggen om me te laten wegen… Tenslotte is het nog steeds crisis. Daarom heb ik nagedacht: Ik heb mijn eigen programma opgesteld:

*Ik drink van maandag tot en met donderdag geen wijn of andere alcohol

*Ik blijf lekker eten, maar kleinere porties en bewuster

*Ik loop twee keer per week samen met iemand hard of ik ga zwemmen

*Ik leg elke week de 11 euro die ik nu uitspaar weg

*Ik besteed het geld aan iets leuks als ik op mijn streefgewicht zit

*Mijn streefgewicht ligt niet al te ver weg en is te realiseren (toch?)

*Mijn streefgewicht hoeft pas over drie maanden bereikt te zijn.

Zo…. dat staat zwart op wit. Nu moet ik me er wel aan houden. Oh, oeps….zie ik ineens een leeg zilverpapiertje liggen. Toch wel lekker, dat chocolaatje.

Afbeelding

3 gedachten over “Heavy Stuff

  1. Ik twijfel (nu al). Het is dinsdag, dus zou ik niet mogen drinken. Maar het voelt nog als zondag. En is Nieuwjaarsdag niet nog een feestdag? Ehh… Morgen ga ik in ieder geval beginnen en op 1 april wil ik op gewicht zijn 😉

    • Ha, nou ik ga morgen ook echt starten, alle hapjes zijn op op wat cake en zo na, geef ik wel aan Dirk! succes ermee Nienke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s