Schilderij

Al jarenlang droom ik van een schilderij boven de bank. Tot nu toe hebben er grote foto’s gehangen.  Zo’n tien jaar lang hing er een foto van een ijsblok die tegen de zon wordt gehouden door Marcoen. Een foto die ik heb gemaakt tijdens onze reis naar IJsland. Een toevalstreffer. Het was nog in de tijd van de analoge camera en ik had maar 1 foto van dat moment gemaakt en hij was bijzonder mooi geworden, al zeg ik het zelf. Je ziet een druppel vallen, en ergens is een hartje te zien in het ijs.

Op dit moment hangen er twee zwartwit-foto’s boven de bank. Eentje van een stoeltje en een van glazen vanuit een bijzondere hoek. Zo’n 10 jaar geleden gemaakt tijdens een cursus fotografie. Best wel aardig, maar het zwartwit past niet zo in onze kleurrijke kamer. Daarom was ik al tijden op zoek naar een mooi schilderij.

Misschien heb ik hem gevonden. Een schilderij gemaakt door Jaap Hettinga, een neef van mijn vader. Het toeval wil ook nog eens dat hij les heeft gehad van Atze Haytsma, mijn buurman waar ik eerder in dit blog wel over geschreven heb. Het werk van Jaap Hettinga valt op door het bijzonder mooie kleurgebruik en de beweging in sommige schilderijen. Ik heb al dikwijls naar zijn schilderijen gekeken, maar nu ga ik de stap toch wagen. Binnenkort hangt er een waarschijnlijk een echte “Hettinga” in ons huis

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s