Black Story

Afbeelding 

Er is een leuk spelletje te koop. Het heet “Black Stories.  We hadden het gekocht voor de autoreis tijdens onze vakantie naar Italië. Het spelletje gaat als volgt. Er wordt een situatie beschreven en door het stellen van vragen waar je ja of nee op kunt antwoorden moet je er achter komen wat er is gebeurd. Op de achterkant van het kaartje staat hoe de situatie daadwerkelijk ontstaan is.Afbeelding

Stel op een kaartje staat: “De twee katten Muis en Panter staan buiten naast een vis. Ze kijken er verbaasd naar. Wat is er gebeurd?” Dan kun je de volgende vragen stellen: Leeft de vis?  Is de vis gekookt?  Is hij rauw? Hebben ze er aan gegeten? Is het een goudvis? Is het een klein visje? Zo kun je dan nog meer vragen stellen. Over hoe de katten erbij zitten, of de vis ook een haakje in zijn bek heeft etc. 

Wij zaten vanochtend aan de ontbijttafel en waren met zijn vieren druk aan het speculeren hoe de vis nu voor de deur terecht was gekomen. Want deze situatie stond niet op een kaartje; de vis lag er namelijk echt en de poezen keken oprecht verbaasd.

Zelf denken we dat de vis uit een nabije gracht opgepikt was door bijvoorbeeld een reiger of een meeuw. De vogel heeft hem ergens per ongeluk laten vallen en we denken dat poes Muis –de stoerste van het stel- de vis als een trofee naar ons heeft gebracht. Hij was niet aangevreten en -ik heb het gecheckt- hij was ook niet gekookt. Heeft iemand van jullie nog een ander idee?Afbeelding

 

 

4 gedachten over “Black Story

 1. Ha ha wat een geinige reactie van ma

  Die vis was vast al aan t rotten dat de poezen em niet wilden…denk dat de poes em meegenomen heeft van de markt

 2. Nou ma, hij was echt niet gerookt. Ik heb er nog met een stokje in zitten prikken om te kijken of hij uit elkaar zou vallen. Maar nee. De katten aten er inderdaad niets van. Dat is wel raar; in tekenfilms zijn ze er altijd dol op. En El, er was geen markt vandaag…. en de vis stonk niet, was dus verse vis.
  Maar die buren….ik zal huis aan huis gaan om het onderste boven te halen 😉

 3. Hebben ze in de buurt een film opgenomen met vissen die als regen uit de lucht vallen?
  Of het is een vliegende vis die geen brandstof meer had! Of een radiografisch bestuurbare vis, of het nieuwste spionage
  “vliegtuig” / onderzeeër of zo…(niks mis met mijn fantasie hè?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s