Vilsteren

“Kijk, hier zie je een afdruk…..en hier”, ik loop met Laas het pad langs de camping af. We zijn op Landgoed Vilsteren en zien de sporen van een ree. Marcoen vertelde dat hij daar een ree zag lopen toen hij een praatje maakte met een mede-kampeerder. Vilsteren; ons paradijs in Nederland. Gelegen tussen Dalfsen en Ommen. Als kind ging ik al naar deze camping, met mijn ouders, broer en zus. En nu ga ik al jaren met man en kinderen naar dezelfde plek. Het meertje is veel kleiner dan toen ik kind was, de plek waar wij dode padden en muizen begroeven weet ik nog precies. Veel heb je niet nodig op deze camping. Electriciteit is er niet. Wel veel herinneringen.

 

En nu zijn we hier samen met Laas, de negenjarige zoon van een vriendin. Pim en Laas zijn uren bezig met het maken van hun eigen wereld. Zand, houtjes, water….meer hebben ze niet nodig. Puck geniet van het water en gaat haar eigen gang.

Bijzonder hoe je na een paar uur de waan van de dag achter je laat. Geen gedachten meer over je werk, je ‘things to do lijstje’. Gewoon genieten van de kinderen die hele eigen werelden maken bij het strandje, genieten van een boek, genieten van het concert dat gegeven wordt door de vele vogels. Gewoon….genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s