Eén Kaarsje!

“Het spookt al een tijdje door mijn hoofd. Zal ik, of zal ik niet, wie is er geïnteresseerd in mijn hersenspinsels en voor wie doe ik het eigenlijk. Ik ben eruit; ik doe het voor mezelf. Om te zorgen dat mijn gedachten geordend worden, om veel te schrijven. Een soort stok achter de deur. Oefening baart kunst….. dan wordt het tijd om te beginnen. Een eerste stap.” 

Zo begon ik ruim een jaar geleden mijn blog. Afgelopen woensdag was het precies een jaar. Ik had het zelf niet door want ik zat -zonder computer- op de camping. Bij terugkomst bleek ik het volgende berichtje te hebben gekregen; “Happy Anniversary with WordPress.com!.

Bij een jubileum kijk je vaak even terug. Dat heb ik ook gedaan. Toen ik begon wist ik niet of ik wel genoeg inspiratie zou hebben om zo’n drie keer per week een stukje te schrijven. Ook wist ik niet of er mensen waren die datgene dat ik opschreef wel leuk genoeg vonden. Steeds weer die twijfel; is het afwisselend genoeg, gaat het niet teveel over de kinderen, welke foto moet er bij…. Wat ik leuk vind is dat ik zo’n tweehonderdvijftig reacties heb gehad op mijn stukjes en dat er niet alleen vanuit Nederland maar ook vanuit dertig andere landen wordt meegelezen.

Afbeelding

Een onderwerp dat erg populair was, was mijn blog over de “Miljoenenjacht”. Ook mijn verhaal over “mijn eigen grijze jager” dat ik op 3 september schreef is vaak gelezen. Dat heeft natuurlijk van alles te maken met google. Mensen die net als ik een ‘bijna uitnodiging’ hebben gekregen van de Miljoenenjacht gaan op internet even kijken hoe dat zit en met een beetje geluk komen ze op mijn weblog uit. Datzelfde geldt voor mensen die op zoek zijn naar een mantel van de grijze jager. Zo’n 65 keer zijn lezers op mijn weblog gekomen omdat ze mantel/grijze/jager hebben ingetypt.

Voorlopig blijf ik nog wel even doorgaan, want door het schrijven van mijn blogs kan ik mijn creativiteit kwijt, het stimuleert me na te denken over onderwerpen en zorgt er voor dat ik regelmatig schrijf. Op naar het vijfjarige jubileum!

3 gedachten over “Eén Kaarsje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s