Kruiskop

“Nienke, er staat hier een vrachtwagen voor de deur met een heleboel dozen. Jolande van Welzin belt me terwijl ik thuis bezig ben met administratie voor mijn werk. “Ehh…..”  ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik zit in de redactie van “De Kruiskop”, maar weet niets van dozen en bezorgen. De hoofdredactrice van de wijkkrant is op vakantie en omdat Jolande en ik elkaar inmiddels goed kennen belt ze mij.

“Zet maar in de gang bij het wijkteam en dan haal ik het van de week wel op” is mijn antwoord. Ondertussen denk ik koortsachtig na. Wanneer moet ik dit nu weer regelen? De dozen moeten namelijk naar basisschool “St. Joris”. Groep 8 van die school gaat de krant rondbrengen en dat zou ik regelen.

Ook daar komt meer bij kijken dan ik op voorhand had gedacht. Want hoe zorg je er voor dat een hele klas de wijkkrant daadwerkelijk bij alle huishoudens in de wijk bezorgt?

Gelukkig biedt mijn man zijn hulp aan. Hij drukt plattegronden af waarin hij de wijk in tien stukken heeft opgedeeld. Zo kunnen de groepjes per deel aan de slag. Het kost ons bijna een hele avond om dit te doen. Want….het lijkt simpel, maar voordat je een duidelijk kaartje vindt en het op de juiste manier in kunt delen…wat een geklooi. Maar het resultaat is prachtig.

Terwijl hij zit te pielen, bereid ik een soort spreekbeurt voor want het is niet zo dat we de dozen en plattegronden op school achterlaten en hen succes wensen. Er zit ook nog een educatief kantje aan; ik ga vertellen hoe je zo’n wijkkrant maakt. Van idee tot bezorging. Ik denk dat uit mijn verhaal duidelijk naar voren zal komen dat het altijd meer werk is dan je denkt. Ik zal blij zijn wanneer de “Kruiskop”, daadwerkelijk op de deurmat ligt.

Afbeelding

Een gedachte over “Kruiskop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s