Schuifspelletje

Afbeelding

We gaan kamers ruilen. Mijn zoon gaat naar zolder, mijn dochter naar zijn kamer en wij gaan naar de kamer van onze dochter. Een echt goede reden hebben we niet, behalve dat we onze zoon een lekkere plek gunnen op zolder. Voor ons zal het wennen zijn; minder ruimte, maar wel een kledingkast op onze eigen kamer.

Bij zo’n schuifspelletje komt heel wat kijken. Het leek ons in ieder geval handig om de kasten uit te zoeken zodat we geen overtollige ballast hoeven te verhuizen. De afgelopen week heb ik mijn kledingkast al opgeruimd en gingen er een paar zakken naar de kledingbank. Verder heb ik donderdag een aantal vuilniszakken gevuld met overtollige dekbedhoezen, dekens, lakens etc. Niet dat ze naar het grofvuil gaan, nee, ook deze zakken gaan naar de kledingbank.

Vandaag was het tijd voor mijn bureau-laden. Een soort ‘sentimental journey’ werd het. Ik kwam veel spullen van mijn tijd bij Radio Gelderland tegen. Ik ben er al vijf jaar weg, maar ik vond oude programmavoorstellen, loonstroken -jemig, dat waren gouden tijden- en ook een smoelenboek. Wrang om te ontdekken dat drie collega’s zijn overleden in de tijd dat ik daar werkte…. In een ander laatje vond ik foto’s van Pim en Puck op kleuterleeftijd, krantenartikelen waarin wij worden genoemd, bladen waar we ooit in hebben gestaan. En ergens in een map onderin een la kwam ik nog sollicitatie-brieven tegen. Kortom; het verleden kwam langs en flink ook. Sommige herinneringen heb ik weggegooid, anderen heb ik gehouden. De komende week ga ik aan de slag met de spullen op mijn bureau. Boeken, verslagen, teksten, mapjes… het moet allemaal worden uitgezocht. Ergens is het ook wel een fijn klusje; rust op het bureau, rust in de kamer, rust in het hoofd; een mooie aanloop naar de vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s