Piano

Afbeelding

Het zag er zo leuk uit en het klonk ook nog eens prima. Onze dochter liet horen wat ze na twee jaar pianoles in haar mars had tijdens de afsluiting van het lesjaar.

Haar nummers  gingen goed en verlegen nam ze het applaus in ontvangst. Dit was voorlopig haar laatste voorspeelavond wat piano betreft want ze gaat stoppen. We hebben het twee jaar geprobeerd, maar het lukte ons maar niet om haar zo te stimuleren dat ze met lol achter de piano kroop. Tranen in haar ogen als we haar opdroegen om toch even te oefenen.

Met spijt in mijn hart hebben we samen besloten dat ze nu maar gaat stoppen. Jammer, want ze is volgens de pianojuf supermuzikaal. Maar wat doe je als de motivatie ontbreekt? Andere ouders lukt het wel om hun kinderen te stimuleren, dat zet me wel aan het denken. Moeten we misschien meer druk uitoefenen? Dagelijks met Puck samen achter de piano kruipen?

We hebben er lang over nagedacht, maar uiteindelijk leek het ons fijner om die strijd niet aan te gaan. Volgend jaar gaat ze gewoon weer naar het kinderkoor van de ABC-school op de Vlindervallei. Daar gaat ze huppelend naar toe, de liedjes die ze daar zingt worden dagelijks geoefend en Puck wordt er blij van. De juf van het koor gaat ook prive-zangles geven en het komend jaar gaat Puck kijken of ze dat leuker vindt dan piano-spelen. De piano blijft gewoon in de huiskamer staan. Want hoewel die bedoeld was voor onze dochter, is het nu Marcoen die dagelijks en met veel enthousiasme achter de piano zit. Hij speelt en de hele familie zingt mee; daar worden we allemaal gelukkig van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s