Lange haren, lange tenen

Afbeelding

“Heb je brood bij je?”, vraag ik aan Pim terwijl ik op de klok kijk. Hij knikt bevestigend. “Dan nog even je haren kammen”, voeg ik er aan toe. Pim kijkt me aan en zegt; “Geen tijd meer voor”. Hij pakt zijn rugzak en wil weglopen.

“Kom op Pim, zo lang duurt dat niet en er zit nog een vogelnestje in”. Mijn irritatie neemt toe. Marcoen was vanochtend al vroeg weg en ik was dus ‘in charge’ . Voor mijn gevoel ben ik de hele ochtend al bezig om de kinderen op tijd de deur uit te krijgen. “Kom Pim, neem een boterham”. “Puck, heb je je gymspullen?”. “Ik weet niet waar je fietssleutel is”. En ga zo maar door. ’s Ochtends ben ik nooit op mijn best en het kost me dan ook veel moeite om mijn ochtendhumeur te negeren en normaal te reageren.

“Doei mam”, zegt Pim en hij loopt naar buiten richting zijn fiets. Ik kijk op de klok, het is even voor half negen. Natuurlijk begrijp ik wel dat hij op tijd op het hoekje wil zijn om vandaaruit met zijn klasgenoot Guus naar school te fietsen, maar hoe lang duurt dat nou…je haar kammen. Ik loop hardop mopperend naar het toilet en sta even later in de badkamer mijn tanden te poetsen. Ineens staat Pim voor mijn neus; “Ik heb aan Guus gevraagd of hij nog even wacht, dan kan ik mijn haar kammen”. Mijn mond valt open van verbazing. Heeft het dan toch zin wat ik zeg? Ik hap nog even naar adem. “Fijn!” zeg ik. Pim kamt zijn haar. Vlak voordat hij de deur weer achter zich dicht trekt zegt hij: “Vandaag komt de schoolfotograaf!”

 

Een gedachte over “Lange haren, lange tenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s