Onder de indruk

In de trein naar Amersfoort denk ik na over de middag die ik net heb meegemaakt. Ik heb geluisterd, gekeken, gelachen en gehuild. Dat laatste stiekem, want om nu in een volle zaal te laten merken dat ik geëmotioneerd was ging me iets te ver. Vandaag was de lancering van het ADHD-lifestylemagazine “SUZAN!¡” en voorafgaand werd het sympiosium “ADHD en beeldvorming” gehouden.  Bijzondere sprekers, mooie liedjes en prachtig herkenbaar theater door theatergroep Bint. Ik zat tussen een heleboel ADHD-ers en andere mensen die op de één of andere manier met dit onderwerp te maken hebben. Herkenning en erkenning, daar ging het om vanmiddag.

Als feestlijke afsluiting kregen we allemaal een “SUZAN!¡”. Dit blad over ADHD is eigenlijk tot stand gekomen via twitter. Suzan Otten-Pablos uit Coevorden twitterde met de vraag of er interesse was om eens positief te schrijven over ADHD. Daarop werd vanuit heel Nederland gereageerd. Ook ik stuurde een artikel; het werd een persoonlijk verhaal over Pim en Puck en hun ADD, over de hobbels die we hebben genomen en over onze ervaringen. Ik heb lang nagedacht over wàt ik wilde vertellen en òf ik het wel wilde vertellen. Tenslotte gaat het over mijn kinderen, maar zij stonden er beiden achter, net als Marcoen.

Afbeelding

Het stuk is geplaatst, evenals de foto’s die ik zelf heb gemaakt. Vandaag zag ik voor het eerst het resultaat; ik was er even stil van. Ook de rest van het magazine ziet er indrukwekkend uit, het is jammer dat ik morgen moet werken want het liefst zou ik alle 160 bladzijden meteen willen lezen.

Afbeelding 

Er staan geen advertenties in het blad, iedereen heeft belangeloos meegewerkt en het dikke magazine kost desondanks toch maar 7,95. Ik heb er inmiddels zes gekocht en zal ze ondermeer bij de school, mijn werk en Fornhese –het instituut waar onze kinderen zijn getest- neerleggen. Zo hoop ik mijn bijdrage te leveren aan een wat positievere beeldvorming rond AD(H)D. Ben jij nu geinteresseerd dan kun je het blad bestellen via: www.adhdlifestylemagazine.nl . Met een beetje geluk ligt het binnenkort ook in de boekhandel en als het mee zit komen er nog meer uitgaven. Ik denk alweer na over het volgende artikel…

Afbeelding

 

6 gedachten over “Onder de indruk

  1. Wat geweldig nienke een mooi blad voor al die mensen en hun zoektocht voor acceptatie van hun kind.
    Wij, zonder ” ADHD enz moeten nog veel leren om door alle drukmakerij en onrust heen te kijken om dat MOOIE kind met alle kwaliteiten te zien.
    Ik ga dit blad kopen en lezen en niet alleen omdat ik een neefje met PDD NOS heb.
    Dank je wel.

  2. Wat gaaf!!!! Ik wist niet van het blad af, maar ik heb het laatst uitgebrachte nummer besteld! Als ik er blij van wordt, dan bestel ik de rest ook!! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s