Impact

De bel gaat. Voor de deur staat Willem, de broer van Gerrit. “Dat stuk dat je hebt geschreven over Gerrit….ik vind het mooi, echt waar!” Ik schrik er een beetje van, want ik heb dat stuk vlak na het overlijden van Gerrit geschreven en dat was vorige maand (zie blog 6 september) Hoe kan het dan dat hij dat nu ineens heeft gelezen? “Ik kreeg van iemand het stuk via facebook”, vertelde Willem. We kletsen nog even door en ik vertel dat ik altijd probeer om met respect te schrijven op mijn blog en dat ik hoop dat dat ook over was gekomen. Volgens Willem was dat gelukt. Willem ging weer naar de overkant en ik dacht nog even terug aan de tekst. Die was vorige maand door ruim honderd mensen gelezen maar dat die tekst nu ineens weer op zou duiken had ik niet verwacht.

De dag ging voorbij en toen ik gisteravond mijn blog-statistieken bekeek schrok ik me wild. “Je statistieken gaan door het plafond”, schreef ‘wordpress’ . Ik dacht dat ik het niet goed zag, maar het was echt. 1001 bezichtigingen!!! Ik heb het nagekeken en inmiddels is er 1300 keer op het verhaal over Gerrit geklikt. 

Afbeelding 

Wat bizar! Als ik dit had geweten had ik het stuk misschien niet eens durven plaatsen.Dan had ik over elk woord, elke komma nagedacht. Had ik misschien niet zo’n eerlijk verhaal opgeschreven. Ik ben ook enorm benieuwd hoe het komt dat dit verhaal bij zoveel mensen terecht is gekomen. Is er een grote vriendenclub die dit heeft gedeeld? Collega’s van Willem? Wie het weet, mag het zeggen!  

Het is in ieder geval duidelijk; er wordt over Gerrit gepraat. Ik heb hele mooie reacties binnen gekregen op mijn blog; mensen schreven me terug met hun herinneringen aan hem en aan de Kruiskamp. Ik hoop dat hij daarboven vanavond een biertje opentrekt en tevreden naar beneden kijkt. Ik neem een wijntje. Proost Gerrit, je wordt niet vergeten!

Afbeelding

5 gedachten over “Impact

 1. Hoiii Nienke
  Ben de schoonzus van Gerrit,
  Heel toevallig kwam ik op de sociale media ik zag iets staan wat op die dag onder het kopje Kruiskamp ivm met het weer .
  Dacht goh even verder kijken en wat zag ik daar dus zo is het begonnen heb het verhaal gelezen ,
  en gelijk tegen Gerrit zijn andere broer (joop) gezegd hu kijk hier .
  Inderdaad zag ik dat dit op 6 sept is geposted maar niet eerder opgevallen anders hadden wij hier zeker op gereageerd in goeie zin dus zo is het balletje gaan rollen.
  Zeker een mooi verhaal alleen wij zaten toch nog steeds met de vraag ja bewuste keuze of alles in combinatie van.
  Want ook ik heb hem nog op die Woensdag gesproken .
  En ook nog een paar van de andere fam.leden
  Maar wil ook bij deze laten weten een mooi verhaal en zo was die zeker………………

  • Aha, zo is het balletje gaan rollen. We dachten al dat het iets te maken had met de facebookpagina van Kruiskamp. Ik kan zeggen dat ik Gerrit echt wel mis. De telefoontjes, het zwaaien op straat, het commentaar wanneer Feyenoord (weer eens) verloor. Mooi dat veel mensen het stukje over hem hebben gelezen. Het is dan wel geen standbeeld, maar wel een teken dat hij gemist wordt.

   Nienke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s