Hier word ik blij van!

Afbeelding

Elke dag rijd ik er langs met mijn fiets; het mini-plantsoentje aan de Van Galenstraat, schuin tegenover de  Michaëlschool. Voor de Amersfoorters: het tuintje naast de steeg die tussen de Van Galenstraat en de Kruiskamp loopt. 

Een maand geleden was het nog één woestenij. Het leek op een afvalberg met daaronder wat struiken. Er lagen blikjes, plastic zakken, lege flessen, lege sigarettenpakjes…je kon het zo gek niet verzinnen.

Op een ochtend zag ik een aantal mannen aan het werk. De struiken werden uit het plantsoen gehaald en afgevoerd. Een paar dagen later stonden er ineens narcissen en roosjes. Weer wat later bleken er nog veel meer kleurige planten te staan. Inmiddels is er ook een stenen paadje aangelegd en…wat ik geweldig vind; er ligt geen rommel meer. Als er onverhoopt een blikje in de donkere aarde blijft liggen is die de volgende dag foetsie. Afbeelding

Nu ben ik nieuwsgierig wie de drijvende kracht is achter dit nieuwe tuintje. Het moet iemand zijn die hart voor de zaak heeft. Iemand die er veel tijd en energie in steekt. Iemand die in oplossingen denkt; let maar eens op de bijzondere manier waarop de planken en stokjes aan elkaar zitten. Komen de plantjes uit het buurtbudget? Heeft de gemeente dit gesponsord of is het eigen initiatief? Ik ga op onderzoek uit, want de initiatiefnemer verdient wat mij betreft een lintje.

Afbeelding

2 gedachten over “Hier word ik blij van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s