Kwart Eeuw

Afbeelding

“Ja, joh…we bellen gewoon aan”. Carmen loopt kordaat naar voren en ik loop met haar mee. Achter ons staan Ilja en Elsa te giechelen; “Je kunt wel zien dat wij geen journalisten zijn”, hoor ik achter me. Ik lach met hen mee. Het zal ons toch niet gebeuren dat we weer vertrekken uit Zwolle zonder een foto van ons in de deuropening van Molenweg 51! 

Carmen belt aan en een aardige man doet open. “Hallo meneer, wij hebben 25 jaar geleden in dit huis gewoond, kijk maar….” Op haar telefoon zoekt Carmen de foto die 25 jaar geleden gemaakt is door een klasgenoot. Wat waren we nog jong toen! 18, 19 jaar waren we, ons hele leven lang nog voor ons. We studeerden aan de School voor Journalistiek en woonden een paar jaar samen in dit huis.

“Vandaag vieren we 25 jaar vriendschap”, zo legt Carmen uit. De man kijkt geïnteresseerd naar de foto en vertelt ons van alles over het huis. De badkamer is inmiddels niet meer groen, de mooie glas-in-lood-ramen heeft hij er zelf in laten zetten en het kleine dakraampje is inmiddels vervangen door een groter exemplaar. Even later poseren we weer in de deuropening. Vijfentwintig jaar ouder, maar zo voelt het helemaal niet. Het is het begin van een heerlijke middag…

Afbeelding

Afbeelding

2 gedachten over “Kwart Eeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s