Droom

Als 11-jarig meisje droomde ik er van om later een hoofdrol te spelen in een musical. Hoewel, het ging mij niet om een hoofdrol, ik wilde er gewoon mijn beroep van maken! Het leek me geweldig om weken te repeteren;  zingen, dansen en toneelspelen en dan aan het eind van zo’n intensieve periode een paar voorstellingen te geven.

Op de lagere school deed ik voor het eerst mee aan een musical; ik speelde de huishoudster van een geleerde professor en zong een solo. Ik ken het liedje nog steeds. Op de middelbare school -het Jan Brugman College in Bolsward-  werd er geen musical opgevoerd, daar deed ik mee aan cabaret. Dat was traditie op deze school. Ik had het er druk mee, tentamens kwamen soms wel een beetje in de verdrukking, maar ach. Ook daar zong ik een paar nummers en mocht ik het slotlied zingen, het refrein werd meegezongen door de zaal.”Jan Brugman, vijf eeuwen later, wordt je college, echt een theater….” We deden zelfs mee aan een cabaretfestival. Verder dan de voorrondes kwamen we niet, maar het was een geweldige ervaring. Toen ik 18 was heb ik de inschrijfpapieren van de Kleinkunst Academie in Amsterdam opgevraagd, maar -schijtert die ik was- ik heb ze nooit terug gestuurd. Ik durfde niet. In plaats daarvan ging ik naar de School voor Journalistiek.

Ondertussen bleef het toch kriebelen. Nadat ik terugkwam uit Australië deed ik in Rotterdam auditie voor “De Onwijze Kater”. Ik moest over de vloer rollen, me inleven dat ik een kat was en natuurlijk moest ik ook wat zingen. Het lukte; ik zat in het ensemble!  We stonden uiteindelijk een paar avonden in het -nu inmiddels oude- Luxortheater.Afbeelding

Afbeelding

Toen ik later naar Hilversum verhuisde kwam ik terecht bij Stichting Karakter en LIZ uit Utrecht. Hoe ik mijn hersens ook pijnig; ik weet niet meer hoe ik daar beland ben. Misschien kwam ik ze wel tegen bij Radio M Utrecht en heb ik daarna auditie gedaan. Bij LIZ zat ik een paar keer in het ensemble maar bij Karakter kreeg ik -tadadaaa- een hoofdrol. Typisch type-casting; ik mocht Baloe de Beer spelen in het Junglebook. Ahum. Het was leuk, maar om nu te zeggen dat het niveau hoog was…..

Nu dacht ik van de week; de kinderen zijn weer wat groter, ik houd nog steeds van zingen, en wie niet waagt die wint ook nooit.  In de krant zag ik een oproep van een musical-gezelschap uit Amersfoort. “Nieuwe leden Totaal welkom”. Mijn hart begon wat sneller te kloppen. Dit kon geen toeval zijn.

Afbeelding

Hebben ze alleen plaats voor vrouwen in de leeftijdscategorie 18 tot 35 jaar en mannen vanaf 18 jaar. Overkomt mij weer; ik ben te oud! Of van de verkeerde sekse…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s