Stoepje schoonvegen

Afbeelding

“Dit kan toch niet waar zijn?” Op de deurmat ligt een brief van Stedin. Nog voordat ik hem open heb gemaakt bekruipt me al een gevoel van onbehagen. Toevallig hadden Marcoen en ik het gehad over de werkzaamheden verderop in de straat. De stoep aan het begin van de Kruiskamp lag weer open en we keken elkaar aan. “Ze zullen toch niet weer gaan graven bij ons voor de deur?”, zei ik nog.

En nu ligt er dus die brief. Ik scheur hem snel open en lees als eerste: “Aankondiging gaswerkzaamheden”. Een korte vloek ontsnapt uit mijn mond. Het gaat mij niet eens om het feit dat de werkzaamheden naar verwachting acht weken duren of dat we verkeershinder kunnen ondervinden. Nee, ik ben enorm pissig omdat kort geleden de hele stoep opnieuw is betegeld. Een groep stratenmakers is vol enthousiasme aan de slag gegaan en dat was ook hard nodig. De tegels lagen namelijk zo scheef dat het voor iemand met mijn motoriek een hele klus was om zonder struikelen het eind van de straat te bereiken. We waren enorm blij met het resultaat, zo vlak was de stoep nog nooit geweest en nu komen anderen opnieuw de boel open leggen. Als we mensen naar de maan kunnen laten gaan, als ze in Dubai een wolkenkrabber kunnen bouwen van bijna 830 meter, dan moet er iemand zulke acties in de straat toch ook wel kunnen coördineren? Wat een onnodige kosten zijn er nu gemaakt. Wat zonde voor al het werk dat nog geen twee maanden geleden is gedaan!

Ik heb de neiging om Directeur Techniek “Ernst Japikse” te bellen en hem te vertellen dat die werkzaamheden prima zijn en dat de medewerkers best een bakje koffie mogen halen maar dat ik ga gillen wanneer ze de boel niet net zo netjes achterlaten als het nu ligt. Ja. waar een mens zich al niet druk om kan maken…

Afbeelding

Een gedachte over “Stoepje schoonvegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s