Getallenreeks

“Wat zie ik daar?”, flitst het door mijn hoofd. En terwijl ik dat denk knijp ik al hard in de remmen van mijn fiets. Een paar meter verder kom ik tot stilstand en ik stap af. Met de fiets in mijn hand loop ik terug. Het is inderdaad een pen die daar op het fietspad ligt, maar de pen is niet zo luxe als ik had gedacht. Ik pak hem op en zie staan: Pedicure Corry Jansen en daaronder een telefoonnummer uit Amersfoort. De pen is niet zo bijzonder, maar het briefje dat er bij ligt wel. Het is een klein papiertje dat uit een agenda komt en met hele kleine lettertjes zijn er getallen opgeschreven. Ik bekijk het papiertje eens goed. Het begint met A: 700,92 . Daaronder staat een V met 695,62 en daaronder staat 5,30. Het is dus een sommetje. Maar wàt voor sommetje? En waarom zoveel, want het hele papiertje staat vol met getallen en ook allemaal heel erg klein geschreven. En waar ik vooral ook benieuwd naar ben: wat betekenen de A’s en V’s?

Afbeelding

Ik word steeds nieuwsgieriger. De mevrouw die deze pen kwijt is geraakt, is dat misschien de pedicure? Zou het dan gaan om een kasboekje? 
Ik kijk even naar de verschillen. 5,30 , 8,30, 3,69. In eerste instantie denk ik aan euro’s. Het laatste getal op de achterkant is 881,96. Het eerste getal was 700,92. Dat zou betekenen dat ze 181,04 euro zou hebben verdiend. Maar een bedrag van 3,69 past eigenlijk niet bij een pedicure.

Ineens krijg ik een idee; zou het misschien om het aantal kilometers gaan dat mevrouw kan hardlopen? De getallen komen soms vaker voor. Misschien heeft ze een leuk rondje ontdekt dat 8,28 kilometer is. Dat zou kunnen, want veel getallen liggen rond de 8,28 en de 8,33. Ik kijk op mijn horloge en realiseer me dat ik op moet schieten, want ik moet nog eten en daarna naar een voorstelling met Puck. De pen en het papiertje doe ik in mijn jaszak en ik stap weer op mijn fiets. Terwijl ik naar huis fiets denk ik nog na over de A’s en de V’s. Ergens voelt het niet goed dat ik de pen en dit briefje heb meegenomen, want stel je voor dat ze het briefje nu echt heel erg mist? Misschien moet ik toch maar eens het telefoonnummer bellen….

2 gedachten over “Getallenreeks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s