Dag Rotterdam

Afbeelding

“Even kijken…. Ik denk dat het hier was, maar helemaal zeker weet ik het niet.” Marcoen en ik staan in de Oude Haven op het Haringvliet. Ik kijk naar een gebouw waarvan ik vermoed dat hier vroeger ‘Stadsradio Rotterdam’ in zat. Wat raar dat ik het niet meer weet want ik heb hier toch hele belangrijke jaren van mijn leven doorgebracht. Nadat ik in 1993 terug kwam uit Australië kreeg ik al snel een baantje bij deze populaire stadszender. Eerst las ik nieuws, later presenteerde ik het lunchprogramma “Big City”. Ook deed ik veel live-verslaggeving.
Ik doe een paar passen naar achter en bekijk de rij huizen. Wat een herinneringen liggen hier. Met mijn iPhone maak ik een foto van het pand en even later twitter ik naar oud-collega Pierre Papa: “Op welk nummer zat Stadsradio Rotterdam?”. Ik voeg de foto toe. Marcoen staat verderop bij het pand van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Daar heeft hij herinneringen liggen. We hebben beiden, los van elkaar, in Rotterdam gewoond en zijn nu bezig met een ‘sentimental journey’

Terwijl ik richting Marcoen loop, gaat de deur van het pand open en komen een jongen en een meisje naar buiten. “Mag ik wat vragen?”. Ik loop naar hen toe. “Zat vroeger ‘Stadsradio Rotterdam’ in dit pand?”. Ze kijken me een beetje oenig aan. “Geen idee”, antwoordt de jongen. Jammer. Ik kijk op mijn mobiel, Pierre heeft nog niet gereageerd.
Terwijl Marcoen en ik richting de Witte de Withstraat lopen reken ik even hoe lang het al geleden is dat ik hier werkte. Het was rond 1994. Misschien waren die jongen en dat meisje van net toen nog niet eens geboren! We genieten de rest van de dag van het boottochtje naar Hotel New York, van de lunch bij Dudok en van een avondwandeling door Delfshaven.

Thuisgekomen googel ik het adres van Stadsradio. Het klopt, het was inderdaad nummer 78. Meteen daarna loop ik naar boven om een doos met foto’s te pakken. Ik vind een stapeltje foto’s van mijn tijd bij Stadsradio. Ik moet soms echt in mijn geheugen graven om de namen bij de gezichten te krijgen. Henk Blok, Erik Kross, Pierre Papa, Roeland Cuppers, Franz von Lindern, Ger Koedam, Annemarie Vis, Loes van de Schaft, Marcel Strucker, Remco Bosshard, Sander ‘t Sas, Ron van de Steen, Ad Koppendrayer en nog heel veel anderen. Veel van hen werken nog steeds bij de radio of doen in ieder geval nog iets met hun stem. Sommigen werken bij de televisie, anderen zoeken muziek uit voor verschillende radiozenders. Eén van de genoemde mensen, Loes, is een paar jaar geleden overleden. Wat hebben we veel beleefd samen. Festivals, oud & nieuw, uitzendingen op lokatie…
Ik mijmer nog even door. Twintig jaar geleden alweer. Tijd voor een reünie…

Afbeelding

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s