Leren Jas (deel 3)

“Hoe zit het nou met die jas die je hebt gevonden? Is hij inmiddels opgehaald?”. Mijn collega vroeg het me terwijl we na een vergadering weer naar buiten liepen. “Nee! Belachelijk toch?”, was mijn antwoord. Even mijmerden we over wat er gebeurd had kunnen zijn. Want voor de mensen die mijn blogs over de jas niet hebben gelezen; ik heb 19 mei een leren jas gevonden op een fietspad in Amersfoort. Via intensief speurwerk kon ik de eigenaar achterhalen. Ik heb hem uiteindelijk kort aan de telefoon gehad, hij zei dat hij langs zou komen en verder heb ik niets meer van hem gehoord. Gisteren heb ik nog een berichtje gestuurd;

Image

Dit is dus echt de allerlaatste keer dat ik een poging doe om hem de jas terug te geven.

Ik heb nagedacht wat er aan de hand kan zijn en ben benieuwd wat jullie de meest aannemelijke optie vinden.

A: Peter heeft de jas van zijn moeder gekregen maar vond hem eigenlijk helemaal niet mooi. Op een dag bond hij hem onder de snelbinder van zijn brommer en op de Kattenbroekerweg liet hij de jas opzettelijk vallen in de veronderstelling er voor altijd af te zijn.

B: Peter heeft de jas gestolen, kreeg last van zijn geweten, dumpte de jas op het fietspad en is blij dat hij hem niet meer heeft. Hij baalt dan ook dat ik hem door intensief journalistiek speurwerk op het spoor ben.

C: Peter is dol op de jas maar hij is ook een beetje bang voor doortastende vrouwen en durft de jas niet op te halen.

D: Peter heeft ontdekt dat ik in de wijk Kruiskamp woon, is op de hoogte van de reputatie van deze wijk en durft de jas niet op te halen.

E: Peter heeft geen geld meer voor benzine en kan dus niet op zijn brommer komen om de jas op te halen. Fietsen, daar heeft hij geen zin in.

F: Peter heeft last van zijn geheugen (ik vond wiet-vloeipapier in een van de zakken) en weet niet eens meer dat hij een winterjas had.

G: Peter zijn beltegoed is op en hij is mijn adres vergeten. Hij zit nu elke avond te wachten op een telefoontje van mijn kant zodat ik voor de derde keer door kan geven waar ik woon.

H: iets anders…..

Ik ben benieuwd wat jullie denken. Wie weet leest Peter mijn blog wel en kan hij zelf antwoord geven. Ik beloof hem dat ik zijn volledige naam en adres niet bekend zal maken en zijn privacy zal respecteren.

2 gedachten over “Leren Jas (deel 3)

  1. Ik denk H. Ik denk dat hij nog jong en onbezonnen is. Dat hij het teveel moeite vind om de jas op te halen (wat er wel op duidt dat hij de jas van zijn moeder heeft gekregen) en dat hij liever in de coffeeshop nog een dikke joint rookt.

  2. Ik denk een combinatie van E, F, G, en H. Z’n vriendinnetje vindt het heel verdacht dat hij appt met een vreemde vrouw en dan gaat het ook nog over een “jas”. Peter wil geen argwaan wekken door zijn “jasje” op te gaan halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s