Sardientje

IMG_2935 (1)(Column AD, 8 augustus)

Toegegeven; eigenlijk ben ik best een chaoot. Ik heb respect voor mensen die hun administratie op orde hebben en die nooit eens hun huis- of fietssleutel kwijt zijn. Ik bewonder mensen die nooit achter zichzelf aanhollen omdat ze hun leven goed plannen. Ik zou zelf wel iemand willen zijn waar de rust van afstraalt. Helaas, ik kan soms als een kip zonder kop door het leven gaan. Tegen de tijd dat het vakantie is word ik nog chaotischer dan ik al ben; er moet immers van alles mee naar de camping.

Om die chaos in toom te houden heb ik jaren geleden een vakantielijst gemaakt. En -ik vind het zelf wel een slimme actie- ik heb die lijst in de computer gezet. Tegen de tijd dat we op vakantie gaan laat ik de computer zoeken naar een document met de naam “vakantielijst” en tot nu toe vond ik de lijst telkens weer terug. 

Toen Teun en Pien nog klein waren was de lijst enorm uitgebreid. Campingbedje, knuffels, zwemluiers, drinkbekers, zetpillen, thermometer. Je kon het zo gek niet verzinnen of ik had het genoteerd. Inmiddels is de lijst iets korter geworden en zijn de babyspullen vervangen door loomdozen, beugelbakjes, zakmessen en dvd-schermpjes.

Op de dag voor vertrek loop ik het hele huis door en verzamel ik de spullen. Telkens wanneer ik iets gevonden heb zet ik het midden in de kamer en kras het gevonden product op de lijst door. Meneer Enzofoort pakt de door mij verzamelde spullen en brengt ze naar de vouwwagen die pal voor onze deur staat. Die vouwwagen is enorm fijn want er past namelijk heel veel in. Heel handig, maar toch gebeurt het nog vaak dat we de vouwwagen dichtklappen en ik dan toch nog iets vergeten ben.

Dat is de reden waarom ik op de ochtend van vertrek me amper kan bewegen. Links van mijn benen staat de tas met broodjes, koekjes, appels en chips. Onder mijn voeten heb ik de wegenkaarten van België en Frankrijk. Rechts van mij ligt nog een vergeten kussen en op mijn schoot heb ik mijn tas met onze paspoorten. Naast het kussen staat nog een fles water. Als een sardientje in een blik rijd ik de vakantie tegemoet.

Zo zal het dit jaar ook wel weer gaan. Voor het zover is moet ik nog even op zoek; ik ben namelijk mijn paspoort kwijt, die met die leuke foto. De vakantielijst heb ik al wel weer gevonden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s