Je mist meer dan je meemaakt

IMG_8420

,,Eens even kijken, ik wil misschien wel naar Douw, van Poolse Vis”, ik blader door het Festival-magazine op zoek naar de tijdstippen waarop deze slapstick te zien is. Meneer Enzofoort knikt instemmend aan de andere kant van de tafel. Terwijl ik verder blader kom ik ook informatie tegen over de voorstelling van Emke Idema. Het stuk zou in de Elleboogkerk worden gespeeld maar is nu verplaatst naar de Johanneskerk. In het magazine staat; ‘RULEtm is meer een spel dan een voorstelling. Het is participatietheater. Een buitengewone theatrale ervaring waarbij stilzitten geen optie is.’ Hmm… of ik daar zin in heb weet ik nog niet. Het gaat over keuzes maken en dilemma’s en ik vind het al moeilijk zat om een keuze te maken uit het enorme aanbod. Er zijn meer dan tweehonderd voorstellingen te zien! Gisteravond is het al begonnen, het Spoffin-Festival, en meneer Enzofoort heeft me meegenomen naar de Amuses. We hebben dus al wat voorproefjes gezien en dat smaakt naar meer.

Dit jaar ben ik vastbesloten om meer van het festival mee te maken dan voorgaande jaren. Ik geloof dat ik drie jaar geleden helemaal niet ben gegaan omdat ik nog in mijn ‘na-de-vakantie-dip’ zat en ik te chagrijnig was om een voet buiten de deur te zetten. Vorig jaar was ik actiever en zag onder het afdak bij de KaDE de acrobaten Sophie en Willem van Circus Katoen. Twee jonge mensen die samen een wonderschone, grappige, voorstelling hebben gemaakt. Ik was gewoon ontroerd; wat een plezier spatte daar van af en wat moet het heerlijk zijn om met je passie zoveel mensen blij te maken. Humor is ook te vinden bij de act van ‘Effe Twee Mannetjes’, twee Amersfoorters die je zomaar onverwacht ergens tegen kunt komen in hun paarse pakken.

Dit weekend wil ik zoveel mogelijk voorstellingen zien want ik weet dat ik er enorm blij van word. We hebben wel een kleine handicap; Spoffin valt dit jaar op de verjaardag van Teun en we verwachten hier morgen een kamer vol visite. We hebben wel op de uitnodigingen gezet dat het dit weekend Spoffin is en dat de visite rustig een uurtje de stad in kan om te genieten van het festival maar als gastvrouw kan ik moeilijk weg, ik zet dan ook in op vanavond en de zondag. Het is zoals het credo van schrijver en columnist Martin Bril: ‘Je mist meer dan je meemaakt. Helemaal niet erg’. Hoewel…

3 gedachten over “Je mist meer dan je meemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s