Niet emmeren!

IMG_3381

Een loser ben ik. Terwijl om me heen de één na de andere kennis, vriend of collega wordt uitgedaagd om mee te doen aan de ‘ALS- Ice Bucket Challenge’, ben ik nog helemaal niet genomineerd voor deze ludieke actie. De Challenge begon eind juli in Boston bij een honkballer die zelf de diagnose ALS kreeg, een progressieve spier- en zenuwziekte. Hij goot een emmer ijswater over zijn hoofd en daagde sporters van zijn oude honkbalteam uit hetzelfde te doen en geld over te maken naar de stichting ALS. De actie breidde zich uit als een olievlek. Via facebook was het ene na het andere filmpje te zien en ik moet zeggen; ik heb om sommige filmpjes hartelijk gelachen.

De actie heeft ook Amersfoort bereikt en Burgemeester Bolsius was één van de mensen die werd uitgedaagd en de uitdaging aannam. Doel van de actie is, naast de donaties, meer bekendheid. Zelf wist ik al het een en ander over ALS, ondermeer door de columns van Loes Claerhoudt en door die waanzinnig confronterende reclame-campagne met portretten waaronder stond; “Ik ben inmiddels overleden”. Vorige week hadden meneer Enzofoort en ik het nog over de hype; dat we er niet helemaal bij hoorden omdat we door niemand waren uitgedaagd om een emmer water over ons hoofd te gooien. Het voelde een beetje zoals bij gym vroeger; daar werd ik dikwijls als laatste gekozen. In het begin ben je nog hoopvol, maar nadat de één na de ander is uitgekozen weet je dat je weer als laatste overblijft. Dat was vorige week.

Inmiddels is meneer Enzofoort genomineerd en heeft hij er op geheel eigen wijze een draai aan gegeven; met behulp van een playmobil-poppetje van Pien en een glaasje water. Natuurlijk had hij mij kunnen nomineren zodat ik me minder een loser zou voelen, maar hij begreep wel dat ik niet een nominatie wilde van iemand die zo dichtbij stond. Een nominatie gedaan uit medelijden. Inmiddels ben ik er eigenlijk wel klaar mee; ik heb genoeg grappige en minder grappige filmpjes gezien op mijn facebook-account en ik heb besloten niet meer aan deze Ice Bucket Challenge mee te doen ook al word ik genomineerd. Stichting ALS heeft 1 miljoen euro binnen gehaald door deze actie en dat vindt ik waanzinnig fijn voor hen maar ik doneer liever een bedrag aan het Longfonds. Gewoon, omdat iedereen die een emmer ijskoud water over zijn hoofd kreeg enorm naar lucht stond te happen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s