Een vieze smaak in mijn mond

IMG_3432

,,Hé Nienke, daar komt ie”, mijn zus Loes hing met haar hoofd uit haar stapelbed en tuitte haar lippen; er kwam een bolletje speeksel. Ze maakte van dat bolletje een lange sliert en probeerde dan -vlak voor de sliert spuug zou vallen- de boel weer naar binnen te zuigen. Ik lag in het onderste bed en hing met mijn hoofd onder haar hoofd en probeerde op het laatste moment de spuug te ontwijken. Meestal ging het goed maar soms kreeg ik de klodder in mijn gezicht. Zomaar een gek spelletje van twee meisjes van 7 en 10 jaar oud. Mijn oudere zus Loes en ik deelden jarenlang een kamertje omdat er niet genoeg kamers waren in huis en ondanks onze tegengestelde karakters was het geen probleem. Het was zoals het was.

Ik moest er aan denken toen ik woensdag tijdens het ontbijt de krant las: “Raadsleden ruziën over wel of geen eigen kamers”, was de kop. De gemeenteraadsfracties, zo was het plan, zouden geen eigen kamers meer krijgen op het stadhuis, maar ze zouden in de toekomst vergaderruimtes naast stadscafé de Observant moeten bespreken via een reserverings-systeem. Het zogenoemde ‘flexibele werken’. Daarvan was niet iedereen gecharmeerd. Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort wil zijn blocnote, pennen en nietmachine kunnen opbergen. Zielig wel, een volwassen man die zo hecht aan zijn spulletjes. Verder zei Van Wegen; “Als anderen in de kroeg of in een kerk willen vergaderen moeten ze dat zelf maar weten. Ik heb overdag een eigen kamer nodig op het stadhuis”. Raar, want ik dacht dat de gemeente juist vond dat we meer gebruik moeten maken van lege ruimtes en volgens mij zijn er kerken genoeg in Amersfoort.

Ik nam een slok koffie en las verder. Zou fractievoorzitter Louis de la Combé van de PvdA, écht hebben gezegd ‘dat hij niet zomaar gelijkgesteld kan worden aan ambtenaren die ook in dezelfde ruimten willen vergaderen?’. Ineens zag ik De la Combé als een koning voor me, die een beetje neerkijkt op zijn onderdanen. Het werd nog erger: ,,we willen onze mensen niet naar een buurthuis sturen”. Ik verslikte me in mijn koffie. ,,Zeg Louis, ben je vergeten dat een heleboel buurthuizen gesloten zijn in verband met bezuinigingen?” Veel groepen moesten zelf maar uitzoeken waar ze gaan vergaderen en meneer De la Combé is te beroerd om een ruimte te reserveren bij het stadhuis! Ik krijg er een vieze smaak van in mijn mond. En zin om te spugen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s