Een lege parkeerplaats

Even moet ik naar adem happen. Ik heb net mijn fiets weggezet en kom via de achterdeur binnen. Op het aanrecht ligt mijn sleutelhanger zonder de autosleutel er aan. Ik ren naar de voordeur en kijk de Kruiskamp in. Voor zover ik kan zien staat onze auto er niet. In de kamer ontdek ik een krat met spullen die gisteren nog in de auto lagen. Is het echt waar? Is de auto weg? Dat is wel even slikken.Meneer Enzofoort blijkt flink actief te zijn geweest en heeft de auto verkocht voor ik er erg in heb en vooral ook voordat ik er aan toe ben.

Ik heb op zich weinig met auto’s. Ik vind het een handig vervoermiddel maar daar is dan ook alles mee gezegd. Vraag mij niet naar merken; ik herinner me alleen de kleur van een auto. Onze auto was prachtig rood. Brandweerauto-rood. We hebben heel wat ritjes met hem gemaakt maar steeds vaker stond de auto voor de deur te wachten tot we hem weer zouden gebruiken. Af en toe een ritje naar Friesland, soms naar Eemnes en bij hoge uitzondering naar de supermarkt voor een kratje bier.

Omdat de auto een grote beurt nodig had, er veel kosten aan zaten te komen en deze auto die kosten niet meer waard was, is meneer Enzofoort eens gaan rekenen. Voor een auto die zo weinig te doen had was het best een dure aangelegenheid. Omdat we het ook wel een uitdaging vonden om eens te kijken of we het zouden redden zonder auto besloten we de proef op de som te nemen.

Ik stond volledig achter deze beslissing, maar nu het zover is voel ik me licht geamputeerd. Al sinds ik een jaar of twintig ben heb ik een auto, de eerste jaren van ons huwelijk hadden we er zelfs twee! Nu dus zonder… Het experiment is begonnen. Nederlandse Spoorwegen, we komen er aan. Wat dat aangaat ben ik blij met een station in Amersfoort en het feit dat we in het midden van het land wonen. Dat de mensen waar we heen willen geen station in de buurt hebben daar wil ik even niet over nadenken. Verder worden we lid van Greenwheels en SnappCar en in nood mogen we vast wel de auto lenen van vrienden en familie. En mijn fiets? Die wordt nóg intensiever gebruikt dan de afgelopen periode. Goed voor milieu, bovenbenen en portemonnee, maar erg blij word ik er nog niet van.

IMG_3585

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s