Duurzaamheid kost veel tijd

IMG_4732 ,,Ach, nee…. ik had hem toch in mijn tas gestopt?” mompel ik terwijl ik in mijn schoudertas grabbel. Geen kaartje. Wel drie boeken en mijn portemonnee en de grote uitvouwbare folder van de postcodeloterij met alle duurzame recepten. Maar het kaartje dat daarbij hoort en waarmee ik voor 12,50 duurzame producten kan krijgen heb ik waarschijnlijk thuis laten liggen. Dat is balen, want vandaag is het de laatste dag dat ik het kaartje kan inwisselen.

Omdat ik toch in de bibliotheek moest zijn had ik bedacht dit te combineren met een bezoek aan buurman Albert Heijn, dat was namelijk de winkel waar het kaartje kon worden ingewisseld. Eigenlijk ga ik nooit naar deze winkel en ergens baal ik er van dat de actie juist bij deze winkel is en niet bij mijn supermarkt op het Neptunusplein.

Ik pak mijn fiets die nog voor de bieb staat en ga naar huis. Het wordt al donker. Als ik de poort open doe zie ik dat meneer Enzofoort de open haard heeft aangestoken. Ik loop door de keuken en daar staat een fles rode wijn te roepen; ,, drink me, drink me”. Wanneer ik de kamer binnenkom zie ik op het randje van de kast het bewuste kaartje liggen. Een blik op de klok leert me dat ik keuzes moet maken. Of ik ga met een wijntje voor de open haard zitten en loop 12,50 mis, of ik ga op de fiets terug naar de Albert Heijn. Ik kies voor duurzaamheid want ik kan het niet over mijn hart verkrijgen 12,50 weg te gooien. Ik pak het kaartje, kijk verlangend naar het vuur, doe mijn jas weer dicht, geef meneer Enzofoort een kus en race op de fiets terug naar het Eemplein.

Omdat ik geen tijd en zin heb om lang in de winkel door te brengen loop ik linea recta naar de vrieskast en haal daar drie bakken ‘Ben & Jerry’s’ uit. Jawel, duurzaam ijs, heerlijk toch! Blij fiets ik terug en als ik thuiskom is de tafel al gedekt. Na afloop van de maaltijd proberen we het ijs uit; Teun en Pien zitten te genieten. Goed dat ik alsnog ben gegaan! Als ik even later aan een kop koffie zit ga ik naar de website van de postcodeloterij. Ik ben nieuwsgierig of die 12,50 nou een prijs is of dat alle deelnemers aan de postcodeloterij zo’n kaart hebben ontvangen. Het eerst dat ik lees: ,,Doe maar lekker duurzaam actie week verlengd”. Slik. Heb ik weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s