Mea Culpa

IMG_5182

De gemeentelijke nieuwjaarsreceptie? Ik ga er eigenlijk nooit naar toe. Verlegen ben ik niet, maar zo’n grote groep mensen bij elkaar ligt me niet zo. Meneer Enzofoort daarentegen gaat jaarlijks en vindt het echt leuk om kennissen en zakelijke partners te ontmoeten en samen het glas te heffen.

Omdat ik dit jaar in de jury zat van “Amersfoorter van het jaar”, en die persoon bekend zou worden gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie, vond ik dat ik er niet onderuit kon. En daar gingen meneer Enzofoort en ik richting ‘de Nieuwe Stad’. Bekenden en minder bekenden schudde ik de hand. Omdat ik niet zo goed ben in gezichten ben ik altijd bang dat ik mensen niet herken en dat ik dan arrogant over kom. En ja hoor; een aardige man kwam naar me toe en wenste me een goed nieuwjaar. Ik zag iets bekends, maar wist even niet meer waarvan. Best gênant, helemaal toen ik er achter kwam wie het was, maar dat terzijde.

Burgemeester Bolsius hield een mooie speech waarin hij terugblikte op het afgelopen jaar en even later werd Cieka Galenkamp van de voedselbank verkozen tot Amersfoorter van het jaar 2014. Een prima keuze. Omdat meneer Enzofoort al naar huis was om te zorgen dat Pien op tijd naar bed ging, liep ik in mijn eentje door de mensenmassa om te kijken of ik nog bekenden zag. Verderop zag ik een collega. Ze stond te praten en ik wilde niet storen dus ik zwaaide even en liep door, mijn glaasje rode wijn in mijn handen.

Ineens draait een man zich om en stoot met zijn elleboog tegen mijn arm. De wijn in mijn glas vliegt naar rechts tegen het hoofd van een andere man. Ik kon wel door de grond zakken. Het was namelijk één van de best geklede mensen van de avond. Serieus! Hij had een prachtig zwart pak aan en een witte blouse. Nou ja, wit… wit met rood inmiddels. De wijn droop over zijn zwarte haren en via zijn linkeroor zo op zijn witte boord. Ik stamelde wat excuses, grabbelde in mijn tas naar een zakdoek en keek naar de veroorzaker van dit debacle. Deze man had zich gewoon weer omgedraaid en deed alsof er niets aan de hand was. Ondertussen veegde ik de wijn van het hoofd van mijn slachtoffer. Ik wil hem nogmaals mijn excuses aanbieden. Ik beloof hem dat ik de volgende keer witte wijn neem. Of een biertje. Of misschien blijf ik ook wel lekker thuis.

Een gedachte over “Mea Culpa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s