Niet zo in de stemming….

IMG_5545Ik voel een enorme weerstand. Het liefst wil ik aanstaande woensdag gewoon mijn dingen doen. Naar mijn werk gaan, thuis eten en ‘s avonds genieten van een luchtig programma op de televisie. Het liefst wil ik het stemlokaal in de Vlindervallei in de Kruiskamp mijden. Gewoon net doen of er geen verkiezingen zijn. Maar ergens vind ik ook dat ik dat niet moet doen. Ik heb stemrecht en daar moet ik toch gebruik van maken? Stemmen staat me steeds meer en meer tegen. Zou het komen door al die beloftes die gedaan worden door politici waar niets van terecht komt? Zo wacht ik nog steeds op duizend euro die Rutte aan alle werkenden beloofde en dan hoef ik er niet eens een bonnetje van. Mijn vertrouwen in de politiek is ver te zoeken. Als je de minister van Veiligheid en Justitie al niet kunt vertrouwen, wat blijft er dan nog over?

Landelijke en lokale verkiezingen interesseren mij nog wel, maar met die van de provincie heb ik weinig op. Maar ja, het is wel de Provincie Utrecht die vindt dat Amersfoort 19 miljoen euro moet bezuinigen de komende jaren. En het zijn wel de Provinciale Staten die een nieuwe Eerste Kamer kiezen. Dus het is toch belangrijk om woensdag een hokje rood te maken. Het kabinet heeft een meerderheid nodig om zijn beleid door te voeren, en aangezien ik niet heel erg achter het beleid sta wil ik toch op zoek naar een partij die een beetje tegengas kan geven.

Die Provinciale verkiezingen spreken al niet echt tot mijn verbeelding, maar dan de waterschappen. Wat moet ik daar nou toch mee? Kan mij het schelen wie er in het algemeen bestuur van het Waterschap Vallei en Veluwe komt. Zin om me er in te verdiepen heb ik niet. Weet je wat? Ik kijk gewoon op de kandidatenlijst en zoek een partij met een aansprekende naam, bijvoorbeeld ‘Water Natuurlijk’ en dan kies ik voor meneer Mooiweer. Want ik houd van mooi weer! Op dezelfde Kandidatenlijst, maar dan op de achterkant zie ik lijst 15. ‘Jezus Leeft’. Nou, daar geloof ik niets van. Zul je zien; zeggen ze straks ook nog dat hij over water kan lopen…. Misschien een goede kandidaat voor het Waterschap?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s