Linksom of rechtsom

IMG_5604Alsof ik weer in de schoolbanken zit. Dat gevoel krijg ik. Voor in de klas staat de populairste leraar van de school; streng doch rechtvaardig. Hij zorgt dat de les niet uitmondt in totale chaos en benadert zijn leerlingen op een positieve manier. Natuurlijk is er ook weer die irritante leerling die altijd zo lang van stof is. Als hij begint te praten zie je anderen met elkaar smoezen of ze sturen verveeld een twitterbericht de wereld in. Eén van de leerlingen heeft moeite met stilzitten en loopt een beetje rond. Een ander heeft duidelijk feitenkennis maar vertelt zijn verhaal nogal saai.

Grappig wel; zo’n raadsvergadering van de Gemeente Amersfoort. Het is best amusant. Eerst gedoe met stemmen. Moet je nou voor of tegen stemmen wanneer er een ontkennende vraag gesteld wordt? Burgemeester Bolsius helpt de raadsleden op weg en improviseert wanneer de stemmachine weigert te tellen. Dan de onderlinge verhoudingen; Kennedy van de Christen Unie geeft een sneer aan Van Wegen van de BPA. Veel raadsleden lachen besmuikt; ze vinden het wel een goede zet van Kennedy. Even later zorgt Van Wegen voor irritatie door een lang betoog waar geen touw aan vast te knopen is, ook probeert hij Paffen van het CDA uit haar tent te lokken. En Bolsius? Die probeert alles, met een beetje humor, in goede banen te leiden.

Ik kwam vooral voor het antwoord op de vraag waarom de Westelijke Rondweg niet bij de voorstellen tot bezuinigingen staat. Hoewel ik echt heb zitten opletten begreep ik weinig van de uitleg van wethouder Buijtelaar van de VVD. Ik geloof dat ik niet de enige was. Na een schorsing bleek dat de meerderheid van de gemeenteraad nu toch wil laten onderzoeken of er een goedkopere variant kan komen. En ze willen dat ook duidelijk uit kunnen leggen aan ons, de inwoners van Amersfoort. Chapeau! Ik vraag me af hoe Buijtelaar thuis is gekomen. Zou hij zijn aktetas in een hoek hebben gegooid en hebben zitten mokken tegen zijn vrouw omdat hij toch min of meer is teruggefloten? Als ik het goed begrepen heb komt die Westelijke Rondweg er uiteindelijk toch wel; links- of rechtsom. Maar ik geniet er van dat het niet zonder slag of stoot gaat.IMG_5602

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s