Hoppop versus Lepeltje

IMG_6168

,,Kijk, dat is Aaron toen hij klein was”. Ik wijs op de foto een klein knulletje aan. Pien lacht verbaasd. ,,Echt?”. Ze trekt het fotoboek bijna uit mijn handen en bekijkt de foto van dichtbij.  Hoppop1990 staat er voorop het fotoboek. In meneer Enzofoort zijn familie is Hoppop inmiddels een begrip; omdat het familieweekend altijd in het Pinksterweekend gehouden wordt en de familienaam met ‘Hop’ begint kreeg het weekend al gauw deze geuzennaam. Iedereen mag naar Pinkpop maar wij hebben Hoppop.

Terwijl ik de boeken doorneem trekt de familiegeschiedenis aan mij voorbij. Enkele ooms en tantes zijn inmiddels overleden en bij sommige foto’s moet ik goed kijken om te zien welke volwassen neef er zo’n 30 jaar geleden in zijn luier rondliep. Familieweekend. Drie dagen met zijn allen in huisjes. Drie dagen eten, drinken en kletsen. Meestal lekker buiten in het zonnetje. Ooit waren er speurtochten, spelletjesmiddagen en bonte avonden. Dit jaar hebben we een gezamenlijke barbecue en eten we samen Limburgse vlaai omdat het de 35e Hoppop is.

Ik heb een haat-liefde-verhouding met dit weekend. Ergens koester ik de momenten met familie en vind ik het geweldig om iedereen weer te zien, maar soms heb ik behoefte aan een andere invulling van de Pinksterdagen. Terwijl mijn man en ik zondagavond lepeltje-lepeltje in ons bed lagen -het huisje was niet al te groot en dat gold zeker ook voor het bed- hadden we het over het komende jaar. ,,Eigenlijk wil ik graag een keertje naar Lepeltje Lepeltje”, zei meneer Enzofoort. Mijn hart maakte een sprongetje, want dat leek mij ook wel wat. Toen we vorig jaar thuiskwamen van Hoppop hoorden we van verschillende stadsgenoten dat het zo’n geweldig feest was geweest. Vrienden, buren en kennissen waren unaniem enthousiast.,,Het is net de parade qua sfeer”, zei de één. ,,Man, wat heb ik lopen smullen”, zei de ander. Tel daarbij op dat het zich in onze eigen stad en op loopafstand van ons huis afspeelt en de keuze lijkt snel gemaakt. Toch blijft het een dilemma; tijdens Hoppop hoeven we niet te schuifelen omdat het zo druk is en bij beide evenementen is er eten, drinken, live-muziek én goed gezelschap. Een moeilijke keuze. Ik ben er nog niet uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s