Demonstratie? Ammehoela!

IMG_6572Pislink ben ik. Hoe halen ze het in hun hoofd? Wat een idiote actie om stenen te gooien naar bussen. Om bushokjes kapot te slaan. Om als een gek met je auto over de rotonde van de stier te scheuren. En waarom? Waarschijnlijk omdat je je verveelt. Of omdat je zin hebt in een lolletje.

Het is weer eens hommeles in de wijk Kruiskamp en ik als bewoner van die wijk baal daar stevig van. Het gaat om een groepje jongeren die het verpest voor de rest. Ze hebben het voor elkaar gekregen dat de bussen van Connexxion een paar dagen de rotonde bij De Stier vermeden omdat de bussen daar bekogeld werden. Eén buschauffeur kreeg zelfs glas in zijn oog. De jongeren protesteerden tegen politiegeweld. Zeiden ze. Laat me niet lachen. Het was volgens mij pure provocatie. Zouden de jongeren überhaupt weten wat de naam is van de Arubaan die bij zijn arrestatie om het leven is gekomen? Zou dat echt de reden zijn geweest van hun protest of hadden ze gewoon zin in een relletje?

Een motor-agent stond rustig tussen de jongeren opnames te maken met zijn telefoon, maar die opnames zijn niet voldoende om tot aanhouding over te gaan. Ze weten welke jongeren aanwezig waren, niet wie wat gedaan heeft. Er worden nog getuigen gezocht. Ik ben er wel klaar mee. Dit was niet het enige dat er is gebeurd in de Kruiskamp. De afgelopen weken is er veel vandalisme geweest in de wijk. Ik zag midden in de nacht jongeren over auto’s lopen. Werd wakker van de brandweer die door de straat scheurde om een vuurtje te blussen. Ik zie zwartgeblakerde bomen in de straat achter ons huis. Tijd om over te gaan op actie.

Ik roep dan ook mijn wijkgenoten op om de politie te bellen wanneer ze vandalisme zien of wanneer ze weten wie de stenen gegooid hebben. Laten we met zijn allen zorgen dat die groep jongeren niet de kans krijgt om door te gaan. En laten we hopen dat ze, als ze gepakt worden, zelf moeten dokken voor het vandalisme. Dat ze zelf de bijna vierhonderd euro per ruit van de bushokjes moeten betalen. Daar moeten ze heel wat vakken voor vullen.

2 gedachten over “Demonstratie? Ammehoela!

  1. mee eens hoor, maar hoe kan je nu weten wat voor werk deze vandalen doen?, ‘Daar moeten ze heel wat vakken voor vullen.’ Je kent ze toch niet persoonlijk?

    • Nee, maar het schijnt echt om jongeren te gaan. Kinderen nog van een jaar of 15, 16 en die associeer ik met vakken vullen. Omdat ze vaak nog gewoon op school zitten, vandaar…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s