Kikkers in de voortent

IMG_8136 ,,Weet je”, zei ik in een opwelling. ,,Ik wil eigenlijk wel naar huis”. Vier jaar geleden stond ik met het wasrekje in mijn handen op een camping in Zweden. We hadden al negen dagen regen en ik was er wel klaar mee. Natuurlijk hadden we wat neerslag ingecalculeerd, maar toen er zo’n dertig kleine kikkertjes in onze voortent rondliepen begon ik te twijfelen. En toen ik eigenlijk niet meer wist of de handdoeken beter zou drogen in onze vochtige voortent of in de vochtige buitenlucht, vond ik het niet grappig meer.

Meneer Enzofoort had hem ook al helemaal zitten, maar hij wilde niet als eerste toegeven dat hij wel naar huis wilde. Terwijl ik normaal gesproken het liefst maanden weg zou blijven, vindt hij het na twee weken buitenland wel weer genoeg. Dat jaar was twee weken zelfs veel te lang, dus toen ik zei dat ik naar huis wilde, stond meneer Enzofoort bijna te juichen.

De hele rit terug naar huis was het troosteloos weer en het duurde een paar dagen voordat onze voortent kon drogen. Het was een vakantie waar we weinig leuke herinneringen aan hebben. Ik dacht hier weer aan toen ik van de week in de krant de kop “Ondanks de regen…altijd blijven lachen” las. In het artikel stonden positieve verhalen van camping-gasten. zo vertelde Petra: ,,Je hebt hier alle luxe; eten, drinken, radio, tv. Als ik thuis ben en het regent, ga ik stofzuigen. Hier lees ik een boek en kom ik tot rust”.

Nou, ik vind die houding enorm knap. Ik word stront-chagrijnig van de combinatie vakantie en regen. En geloof me; die combinatie is ons vaker overkomen dan me lief is. Ik zie zo de beelden weer voor me; Teun als kleuter in een geel regenpak stampend door de plassen in Luxemburg. Pien, jarig in Frankrijk terwijl er een stortbui was die de hele dag duurde. Meneer Enzofoort die met slippers lekkage probeerde te voorkomen in de voortent. En die keer dat ik wakker werd door druppels op mijn hoofd… Gelukkig hebben de vakantiegangers die in Nederland blijven de komende week betere vooruitzichten. Mocht Petra inmiddels thuis zijn; stofzuigen zal er wel niet inzitten met dit mooie weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s