Zeker geen kattenpis

IMG_6589

,,Miauw”. Onze poes Panter zit boven aan de trap te wachten tot zoon Teun naar beneden komt. Even later lopen ze samen de trap af. Ik smelt; wat is het toch een schat van een kat. Teun pakt haar op en knuffelt haar even. Teuns witte haren steken mooi af tegen de zwarte vacht van Panter. We kregen dit schattige katje vijf jaar geleden. Mijn buurvrouw had twee poezen en die kregen vlak na elkaar een nestje; de kinderen hebben uit elk nestje een jonkie mogen uitzoeken. Teun koos een kleine zwarte en noemde hem Panter. Pien zocht een mooie grijze kater uit en hij kreeg de naam Muis.

Terwijl Panter meteen heel aanhalig en lief was, bleek Muis een schichtige kater. We zijn nu vijf jaar verder en af en toe zie ik het even niet meer zitten. Panter laat namelijk haar geurtje achter op de deur en het gordijn. We hebben van alles geprobeerd. Onderzoek door de dierenarts, speciale kattenbrokken, producten van Feliway; geen resultaat. Ik heb geschreeuwd, geaaid, geknuffeld, gepaaid; niets hielp. Telkens wanneer we hardop zeiden dat het zo niet langer kon, leek het wel of ze dat hoorde en plaste ze een tijdje niet meer in huis. We streken dan weer over ons hart en vergaten het min of meer. Tot er weer een vochtige vlek zat in het gordijn en ik weer op mijn knieën de deur en vloer aan het schoonmaken was.

Waarschijnlijk is het stres. Dat is ook niet zo heel gek want Muis is nogal een dominante kater; hij is groot en overheersend. Panter is niet alleen het sulletje in huis ook in de tuin komt ze niet voor zichzelf op en schiet ze weg wanneer er een kat komt buurten. Kortom; stres lijkt een belangrijke factor. Maar ja, we hebben voor de katten gekozen in voor- en tegenspoed. Vond ik. Tot ik bedacht dat stres voor Panter zelf ook niet fijn is. Daarom een oproep; welke katten-liefhebber zou onze waanzinnig lieve poes Panter op willen vangen? Graag in een omgeving zonder andere katten, het liefst bij iemand die erg van knuffelen houdt. Kom ik haar wel voeren en aaien tijdens de vakantie-periode of als je een weekendje weg bent. ,,Miauw”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s