Tranen met duiten

IMG_7251

Mijn broek zakt af. Wat een elitair gezeik. Het lijkt wel of sommige mensen in een ander universum wonen of buiten de realiteit leven. Wat is het geval? In het Bergkwartier staat aan de Prins Hendriklaan de herensociëteit Amicitia. Het is een gebouw waar leden een biertje kunnen drinken, kunnen biljarten of een spelletje bridge kunnen spelen. Nu wil de sociëteit het huidige terras uitbreiden en buurtbewoners vinden dat een vreselijk idee. Dat ze het erg vinden zag je ook duidelijk op de foto die afgelopen woensdag in deze krant stond. Drie omwonenden kijken getergd. Ze zijn nog net niet aan het huilen, maar je ziet dat de plannen voor een terras bij de herensociëteit hen slapeloze nachten heeft bezorgd.

Let wel; het gaat niet om een terras voor een groep hangjongeren, niet om een bordeel of een afhaal-chinees, nee het gaat om een terras voor nette heren die in hun geruite bermuda een biertje komen drinken met hun vrinden. Wellicht dat er een sigaartje bij opgestoken wordt en ja, er zal gepraat worden want dat doe je op een terras. Daar zit hem precies de kneep, want al eerder hadden direct omwonenden last van ‘stemgeluid’ vanaf het huidige kleine terras. ,,Dat wordt straks alleen maar erger”, siddert een bewoner. Lijkt mij juist gezellig. Van een beetje reuring leeft de wijk op zo weet ik uit ervaring. Daarbij moet het terras om elf uur ‘s avonds gesloten worden, nou…dat is toch een mooi tijdstip? Tegen de tijd dat de bewoners willen slapen is het alweer muisstil in hun wijk.

Buurtbewoners zijn ook bang dat er teveel verkeer komt en daar moet ik ze misschien gelijk in geven. Ik denk niet dat veel bezoekers van de sociëteit op de fiets komen. Ze komen waarschijnlijk met flinke bolides. Al die Jeeps, Jaguars en Mercedessen in de straat; dat zou ik ook heel hinderlijk vinden. Toch denk ik dat ik een oplossing heb: Amicitia is een besloten club. Ik stel voor dat de club deze zeurpieten een lidmaatschap aanbiedt zodat de klagers zelf een biertje kunnen drinken op het terras. Dat doen wij hier in de Kruiskamp ook. Bij een verjaardag nodigen we gewoon de buren uit. Iedereen blij, probleem opgelost!

IMG_7248

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s