Brandende kettingzagen en verdwenen sokken

IMG_7264Meneer Enzofoort heeft zijn wenkbrauwen nog, maar het scheelde niet veel. Met gevaar voor eigen leven was hij gisteravond ‘brandwacht’ tijdens de openingsvoorstelling van het Straatfestival Spoffin. Normaliter helpt hij met het geluid, het opzetten van de tribunes of het collecteren na afloop, maar dit weekend moet hij de groep ‘Burnt Out Punks’ ondersteunen. Zoals hun naam al doet vermoeden; ze maken een voorstelling met veel vuur en explosieven. Dat was te merken gisteravond. Wat een spektakel; de harde punkmuziek kreeg je er gratis bij. Het was een aanslag op mijn zenuwen en tegelijkertijd viel er veel te lachen.

Dat is ook het leuke van Spoffin. Je kunt onverwacht ontroerd raken, in de lach schieten, of met zweet in je handen staan kijken naar een voorstelling. Dat laatste zal vanmiddag ook gebeuren wanneer de Spanjaard Joan Català zijn act laat zien op diezelfde Hof. Hij heeft mensen uit het publiek nodig bij zijn voorstelling. Zonder hen kan hij zijn acrobatische toeren met een grote houten paal niet uitvoeren. Dat wil ik graag zien, zonder overigens enige verantwoordelijkheid op me te nemen voor het slagen van zijn stunt. Ik ben motorisch nogal onhandig en je moet er toch niet aan denken dat…eh…nou ja. Overigens ben ik tijdens straatfestivals altijd een beetje bang dat ik uit het publiek wordt gepikt om mee te spelen. Stadsgenoten die naar voren worden gehaald en zich dan vol overgave in de act storten bewonder ik enorm.

Wat ik zeker niet wil missen is de Amersfoortse jeugdtheatergroep Koeterwaals. Normaal spelen ze op scholen en in theaters, maar nu dus op straat. Op de Appelmarkt om precies te zijn. Hun muzikale familie-voorstelling gaat over het kwijtraken van sokken in de wasmachine. Een thema dat ook ik herken. Gelukkig dragen Teun en Pien vaak twee verschillende sokken waardoor dit probleem binnen huize Enzofoort grotendeels is opgelost. Welke voorstellingen ik verder nog wil zien weet ik nog niet. Er is zoveel keus dat je sowieso meer mist dan je meemaakt.

Mocht u overigens gisteren de Burnt Out Punks niet hebben gezien, vanavond om tien uur maken ze de Hof weer onveilig. Meneer Enzofoort is dan weer ‘brandwacht’. Hij houdt een branddeken of een brandblusser vast. En ik mijn hart…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s