Iets meer tempo graag…

IMG_5557

,,Eén cappuccino, een gewone koffie en een glas rode wijn”. Ik kijk op de klok. Nog ruim 10 minuten en de film “45 Years” begint. Dat moet toch lukken? Mijn vriendinnen lopen naar een tafeltje bij het raam van De Lieve Vrouw en trekken hun jas uit.

Achter de bar staan drie mensen te helpen. Het lijkt alsof ze het enorm druk hebben. Het meisje dat mijn bestelling heeft opgenomen begint met de koffie. Dat gaat best snel. Even later zie ik haar in de weer met de melk van de cappuccino. Dat duurt wat langer. Na wat gerommel aan het apparaat zet ze de cappuccino naast mijn koffie. Terwijl ze zich omdraait en de wijn inschenkt zie ik dat iemand anders achter de bar de cappuccino aan een andere klant geeft. Het meisje geeft me de wijn, wil de koffie en cappuccino pakken en schrikt. Ze kijkt nog eens goed naar de lege plek en besluit een nieuwe cappuccino te maken. Ik zucht zachtjes.

Theater De Lieve Vrouw kampt al tijden met flinke tekorten en dat ligt voor een groot deel aan het café. Nou. Dat snap ik wel. Al jaren kom ik hier en al jaren erger ik me aan de traagheid achter de bar. Het is niet zo dat de dames en heren in kwestie niets staan te doen, in tegendeel. Ze lijken heel druk, maar het resultaat is belabberd. Het moet toch veel sneller en efficiënter kunnen?

Deze week heeft de gemeenteraad ingestemd met een extra subsidie van 250 duizend euro om het voortbestaan van het theater te garanderen en daar ben ik persoonlijk heel bij om want ik houd van dit Theater. Maar doe dan ook echt iets aan de logistiek bij het café-gedeelte! Eindelijk krijg ik mijn bestelling. Nog een paar minuten en de film gaat beginnen. Ik geef mijn ene vriendin haar cappuccino en drink snel mijn lauwe koffie op. Vriendin nummer drie smokkelt haar glaasje rode wijn de zaal in. De film “45 Years” is prachtig en na afloop is er veel om over na te praten. Dat doen we dan ook. We zijn in de stemming om dronken te worden. Helaas heeft het personeel het daar te druk voor.

6 gedachten over “Iets meer tempo graag…

  1. Als je klachten hebt, dan vertel je dat toch de verantwoordelijke ipv op Social Media te vertellen dat je “je al jaren ergert aan de traagheid?” Ik lees in ieder geval nergens terug dat je het personeel erop hebt aangesproken…daar leert men namelijk iets van en kan men er iets mee doen…;) Lijkt mij

    • Je hebt gelijk Jo, ik heb het personeel niet aangesproken maar er een column over geschreven. Het personeel doet echt zijn best en ze werken hard maar op de een of andere manier lukt het niet echt. Denk dat het meer ligt aan de organisatie dan aan de personeelsleden afzonderlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s