Houd de dief!

IMG_7620

,,Hé, dat is de brommer van mijn buurman!”. Als een viswijf gil ik uit het raam van mijn slaapkamer. Ik kan bijna niet geloven wat ik zie. Even daarvoor was ik nog bezig met de administratie voor mijn werk. Ik had net een verslag uitgetikt en keek een beetje dromerig uit het raam. Mijn blik werd getrokken door een jongen van een jaar of zestien die heen en weer liep op de stoep aan de overkant. Hij droeg een donkere jas en had zijn capuchon over zijn hoofd getrokken. Het voelde niet helemaal goed. Terwijl ik mijn telefoon wilde pakken om een foto van hem te maken zag ik dat hij ineens de brommer van mijn overbuurman Wim greep en er mee weg liep. Ik voelde een enorme boosheid in mij opkomen.

Nadat ik uit het raam heb gegild ren ik, met mijn mobieltje nog in mijn hand, naar beneden en bel aan bij mijn overbuurman. Helaas…geen reactie. Dan 112 maar bellen. Ik geef door wat er is gebeurd en met een ietwat verhoogde hartslag loop ik de trap op om weer achter mijn bureau te verdwijnen. Van mijn concentratie is weinig meer over.

Via facebook laat ik mijn buurman weten dat zijn brommer is gestolen. Kort daarna zie ik Wim zijn voordeur uitstappen. Ik loop de trap af en ga naar hem toe. Hij had de bel niet gehoord, maar wel mijn berichtje gelezen. Hij loopt richting de poort waar ik de jongen voor het laatst had gezien. Even later roept hij; ,,Mijn brommer staat hier”. Aha…de dief was dus geschrokken van mijn gegil en had zijn buit toch maar laten liggen.

Ik bel 112 om te vertellen dat het allemaal goed is afgelopen en ga weer naar binnen. Even later gaat de bel; politie. Of ik mij even wil identificeren. Wat? Ik sta in de deuropening van mijn eigen huis en ben te verbaasd. Ik zoek mijn portemonnee, laat mijn rijbewijs zien en daarna word ik onderworpen aan een soort kruisverhoor. Het lijkt wel alsof ík de crimineel ben. Wat is dit waardeloos! Ik ben bang dat ik bij een volgende verdachte situatie wel twee keer nadenk voor ik de politie bel. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Een gedachte over “Houd de dief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s