Ik steek een kaarsje aan

Allerzielen. Over twee dagen is het zover. Dan worden volgens de rooms-katholieke traditie de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Nu heb ik op zich niet zoveel met die rooms-katholieke tradities, maar bij Allerzielen sta ik de laatste jaren wel even stil. In gedachten ga ik na wie er dit jaar in Amersfoort zijn overleden.

Eva en Belle zijn dan de namen die als eerste bij mij opkomen. Deze twee jonge vrouwen schuilden begin mei voor een bui in het Randenbroekerpark en hadden de pech dat de bliksem net insloeg op de boom waar ze onder zaten. Wat een verdriet, wat een gemis. Een gemis voor familie en vrienden, maar ook voor het culturele leven in Amersfoort.

Nog geen twee maanden later overleed Yilmaz Yokus, één van de eigenaren van restaurant Dara. Deze horeca-man stierf door een auto-ongeluk. In september moest er afscheid worden genomen van de bekende uitvaartondernemer Freek Brandsen. Deze keer had hij zijn eigen uitvaart tot in de puntjes verzorgd. En de opvallende persoonlijkheid “klompenman” Jan Wilkes loopt ook niet meer rond in Amersfoort.

Maar waar ik ook aan denk is Hanno van Mil. Het is inmiddels al anderhalf jaar geleden dat deze Amersfoorter zomaar verdween. Hij was op weg naar een conferentie in Driebergen maar kwam daar nooit aan. Zijn auto met daarin zijn sleutels en telefoon zijn gevonden, maar waar Hanno zelf is gebleven is een raadsel. Wat moet dat nog steeds een nachtmerrie zijn voor vrouw en kinderen; niet weten waar je partner is gebleven. Niet weten wat er gebeurd is met je vader. Ik probeer me wel eens voor te stellen… Hoe het zou zijn wanneer meneer Enzofoort zomaar niet thuis zou komen. Dat is toch onverteerbaar, onvoorstelbaar? Wat zeg je tegen je kinderen, hoe kun je zo’n periode doorkomen en wanneer kun je zo’n nachtmerrie min of meer afsluiten? Ik kende hem niet persoonlijk, maar zijn vermissing raakt me.

Ik hoop oprecht dat de familie van Hanno van Mil snel duidelijkheid krijgt over zijn lot. Dat ze deze vreselijke periode eindelijk af kunnen sluiten. Dat ze zullen weten wat er is gebeurd. Ik steek maandag een kaarsje aan voor iedereen die wordt gemist. Voor Hanno van Mil en alle anderen…

IMG_0138

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s