1 januari 2016

Voorbij. Die rare decembermaand waar ik een soort haat-liefde-verhouding mee heb is weer voorbij. De eerste week van december werd gevuld met cadeautjes, pepernoten en het sinterklaasfeest. Week twee stond in het teken van mijn werk, het ontmoeten van vrienden en het bezoeken van een kerstfair. Daarna had ik de hele tijd kerstliedjes in mijn hoofd omdat ik moest oefenen en optreden met het Kerstkoor aan de Eem. Toen dat er op zat begon de vakantie. Heerlijk. Een vakantie vol kaarsen, boodschappen, familie en warmte. De dagen vlogen voorbij. Van de Kerst gingen we richting jaarwisseling.

Gisteren was het zo ver. 31 december; zo’n dag waarop je terugblikt op het afgelopen jaar. Ik had het er moeilijk mee en dacht aan Oud & Nieuw vorig jaar. Toen zeiden meneer Enzofoort en ik tegen elkaar dat 2015 vast een beter jaar zou worden, want 2014 was niet zo’n fijn jaar geweest. Ik had meer uitvaartcentra gezien dan me lief was, mijn broer kreeg het syndroom van Guillain Barré en mijn zus verloor schoonfamilie door de MH17-ramp.

Nou…ook 2015 werd een jaar om nooit te vergeten. Ik zie ze nog staan; de twee mannen die in de slaapkamer over meneer Enzofoort heen gebogen stonden en hem aansloten op een apparaat om een hartfilmpje te maken. Ik hoor nog de manier waarop één van hen zei dat meneer Enzofoort een hartaanval had gehad. Eind mei was het. Het was alsof ik in een slechte film zat toen we met de ambulance richting het Meander gingen. Ik kon het niet geloven maar het was toch echt gebeurd. Met veel warmte denk ik terug aan de hulp die we van alle kanten aangeboden kregen. We voelden en voelen ons enorm rijk en dankbaar met zoveel fijne mensen in de buurt.

Inmiddels leven we weer ‘gewoon’ ons leven, met het grote verschil dat we ons er nog meer van bewust zijn dat het allemaal ineens heel anders kan lopen dan je verwacht. En daar had ik het moeilijk mee toen ik terugdacht aan het afgelopen jaar en vooruit keek naar 2016. Wat zal dit jaar ons brengen? Ik weet dat er mensen zijn die gaan scheiden het komend jaar, ik weet dat er kinderen geboren zullen worden. Het zal een jaar worden waarin er ontslagen vallen, waarin mensen hun jubilea zullen vieren. Maar er zullen ook onverwachte zaken op ons pad komen, net als het afgelopen jaar. Natuurlijk hoop ik vooral positieve! Hoop, veerkracht en veel liefde, dat wens ik iedereen voor 2016. Er zullen altijd tegenvallers zijn, maar met hoop, veerkracht en liefde kunnen we de hele wereld aan.IMG_7599

Lees ook: https://enzofoort.wordpress.com/2015/01/03/een-jaar-om-snel-te-vergeten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s