Schade en schande

IMG_6682 ,,Dat meen je niet!” Teun proest het uit terwijl hij de laatste hap van zijn toetje neemt. Tegenover mij zit Pien met grote, verbaasde ogen te kijken. ,,Mam… dat is het eerste wat we leren bij mediawijsheid”. Ik zie een twinkeling in de ogen van meneer Enzofoort. ,,Ja, schat… je hoeft de kinderen hier dus helemaal niet voor te waarschuwen want ze weten meer dan je denkt”. Ik voel me ineens oud en schaam me diep. Snel sta ik op en begin de tafel af te ruimen.

Het is maar goed dat ik het zag; mijn telefoonrekening. Ik had sinds de zomer een goedkoper abonnement maar toch moest ik ruim 55 euro betalen aan Vodafone. Ik besloot de klantenservice te bellen. Een alleraardigste jongeman ging op onderzoek uit en hij kwam er achter dat ik een sms-dienst had afgenomen via nummer 4239. ,,Huh?” Was mijn reactie, maar toen hij de datum noemde waarop dat was ingegaan begon mij iets te dagen.

Ik zat op dat moment op Terschelling en kreeg een berichtje van Apple dat ik een iPhone had gewonnen. Ik moest iets intoetsen en dat deed ik. Toen bedacht ik mij dat het te mooi was om waar te zijn en ben ik gestopt. Te laat blijkt nu. Ik had er nooit meer aan gedacht tot ik van de Vodafone-medewerker hoorde wanneer het was gebeurd. ,,Oh, wat ontzettend dom van mij”, zei ik. ,,Ik dacht altijd dat ik er niet in zou trappen.” ,,U bent echt niet de enige hoor mevrouw”, was zijn reactie; ,,Voordat ik hier werkte is het mij ook een keer overkomen.” Daarna begon hij uit te leggen hoe fraudeurs te werk gaan en ik kreeg het advies om mijn telefoon via payinfo.nl te blokkeren voor alle betaalde sms-diensten. Dat heb ik dan ook meteen gedaan. Zo heb ik kunnen voorkomen dat mijn rekening nog verder opliep.

Terwijl ik bezig was in de keuken zei ik tegen meneer Enzofoort dat we de kinderen moesten waarschuwen, voordat zij ook een vette rekening zouden krijgen. Nou, Teun en Pien wisten al lang dat ze nooit op zoiets moeten reageren. U weet het nu ook. Scheelt u misschien een hoop geld, ergernis en schaamte. Vooral schaamte.IMG_6678

Een gedachte over “Schade en schande

 1. Mevr Enzofoort,
  Elke week lees ik je column. Met genoegen. Nu speelt er iets op t euterpeplein. Hangjongens die onlangs n baksteen door de ruit van de Chinees gooiden en mevrouw bedreigd hebben. Kan toch niet hè?
  Wij, de mensen die vaak op en over het.plein fietsen en lopen zien die jongens veel daar hangen. Lijkt totaal niet.bedreigend. Maar kennelijk loopt het daar toch n beetje uit de hand.Ik heb mevrouw steun geboden.
  Wij bewoners van deze wijk moeten niet wegkijken. Is t voer voor n stukje?
  Met dank!
  Groeten van ton wildekamp (vrouw).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s