Kruidvat, ik ben zelf een kruitvat!

FullSizeRender

,,Laat dan maar zitten”, zei ik en ik hield mijn tas op zijn kop en liet alle pas gekochte producten zo op de toonbank vallen. ,,Geef mij maar gewoon die 30,40 euro terug”, zei ik daarna. Eigenlijk reageerde ik heel kinderachtig, maar aan de andere kant word ik er ook super chagrijnig van.

Wat was nou het geval? Ik liep door het pas vernieuwde Kruidvat aan het Neptunusplein in Amersfoort en was op zoek naar gel voor mijn zoon. Merk: Schwarzkopf. Toen ik de gel had gevonden las ik ergens anders op dezelfde stellage dat alle tweede producten van Schwarzkopf 10 eurocent zouden kosten. Met uitzondering van acties en multiverpakkingen. Ik las het briefje nog eens goed en besloot twee potten gel te nemen. Daarna kocht ik nog zo’n tien andere spullen; make-up-remover, mascara, doekjes, tandpasta voor op vakantie en nog wat van dat soort dingen.

Toen ik dertig euro en veertig cent had afgerekend en mijn bonnetje terugkreeg zag ik dat de gel gewoon twee keer was aangeslagen. Ik zei er wat van maar de jongen achter de balie wist er niets van. Er werd er op een belletje gedrukt want er moest iemand anders bijkomen. Na vijf minuten kwam één van de personeelsleden aangelopen en die vroeg me waar ik het had zien staan. Ik liep mee naar de stellage en wees het papier aan waar het op stond. ,,Oh, maar dat geldt niet voor deze gel”, zei ze. ,,Nou, er staat anders alle producten”, antwoordde ik. ,,Even in het krantje kijken”, zei ze toen terwijl ze een folder pakte en opensloeg. ,,Ik heb geen folder en ook niet bekeken maar hier staat gewoon dat het tweede Schwarzkopf-product tien cent kost”, zei ik lichtelijk geïrriteerd. ,,Ja maar dat geldt niet voor de gel”, zei ze.

En of het nu het weer was, mijn hormonen of de ongelooflijke rottige sfeer in de winkel; Ik ontplofte bijna. ,,Dan wil ik mijn geld terug”, siste ik en liep naar de kassa. Ik hield mijn tas op zijn kop en daar lag alles wat ik eigenlijk had willen kopen. Eén voor één moest het weer worden gescand en uiteindelijk, natuurlijk ging dit heel langzaam en werden de hoofden aan de andere kant van de balie steeds roder, kreeg ik mijn 30,40 euro terug.

Nu moet ik nog steeds moed verzamelen om naar een andere winkel te gaan om dezelfde producten te kopen. Maar voorlopig zien ze mij niet meer terug daar bij het Kruidvat op het Neptunusplein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s