Aflopende Zaak

IMG_0573

Zie ik dat goed? Ik heb net een ijsje gekocht bij het voormalige benzinestation bij de Kwekersbrug en loop richting de oude Prodentfabriek. Rechts van me zie ik twee campers staan ter hoogte van de brandweerkazerne. Ik loop naar de overkant van de brug en kijk naar beneden. Ik wist wel dat er een officiële camperplaats was naast de Kwekersbrug, maar wat me nu pas opvalt: beide campers hebben gele oprijblokken onder hun wielen.

Het brengt me meteen terug naar de tijd dat we zelf een camper hadden. Voor ons een ideaal vervoermiddel tijdens de vakantie. Handig met kleine kinderen; alles bij de hand en fijne slaapplaatsen. Wij gingen vooral naar kleine natuurcampings. Wat wel altijd een dingetje was; bij een natuurlijk terrein moest je vaak blokken onder de wielen doen om horizontaal te kunnen slapen. Een secuur werkje. Meneer Enzofoort reed dan voorzichtig voor- en achteruit en ik probeerde de blokken op het juiste moment onder de wielen te schuiven. Logisch dat dat nodig is wanneer je in heuvelachtig gebied op een camping staat, maar waarom hier in het vlakke Amersfoort?

Ik kijk nog eens goed. Het is echt waar, de camperplaats loopt scheef. Dat is toch bizar? Via het trappetje naast de brug loop ik een stukje naar beneden. Het platform lijkt nog maar een paar jaar oud. Mijn fantasie slaat op hol. Heeft een bouwkundige zitten slapen en zou er een rekenkundige fout zijn gemaakt? Of zouden ambtenaren in het stadhuis verschil van mening gehad hebben over de hoogte en kozen ze voor dit scheve poldermodel? Wie het weet mag het zeggen!

Terwijl ik weer naar boven loop komen er van alle kanten auto’s aan. Echt een rustige lokatie is het niet. Maar ach, je staat aan de Eemhaven, op loopafstand van de binnenstad.
Wel jammer dat er maar plaats is voor drie campers. Een beetje weinig voor zo’n mooie stad als Amersfoort. Mocht de gemeente ooit nog eens overwegen een extra terrein voor campers aan te leggen dan zou ik zeggen; zoek een minder drukke weg en maak er dan vooral een vlak terrein van. Scheelt een hoop gedoe.

IMG_0577

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s