Fijne Voorstelling

IMG_1418Omgekeerde heimwee heb ik. Ik zou zo terug willen naar de campings in Engeland. Wat heb ik genoten, genoten van de prachtige Zuidkust en het samenzijn met mijn gezin. Het luchtbed, de vieze oploskoffie en de haren in het doucheputje konden mij niet deren. Zelfs het door mij veroorzaakte deukje in de gehuurde auto kon mij niet veel schelen; ik was er immers even ‘helemaal uit’.

Maar dat is verleden tijd. Er is geen weg meer terug. Het is begonnen! Mijn eerste werkdagen zitten er op. Teun en Pien moeten ’s ochtends weer uit bed worden getrokken, de lunchtrommeltjes zwerven door het huis en ook meneer Enzofoort heeft zijn bezigheden weer opgepakt. Ruim een week ben ik terug in Amersfoort en mijn agenda staat al vol met verplichtingen. Ik zit alweer helemaal in de flow. Nou ja, niet helemaal. Gelukkig is het laatste weekend van augustus altijd een mooie afsluiting van de vakantieperiode; het straatfestival Spoffin is neergestreken in onze stad.

Er zijn jaren geweest waarin ik amper naar de stad ging om te kijken naar al die bijzondere optredens omdat ik met mijn hoofd onder een kussen lag te treuren om het feit dat de vakantie voorbij was, maar dit jaar gaat dat niet gebeuren. Na de Spoffin Amuses donderdag en het foto’s maken van optredens bij ondermeer het Corderiuscollege gisteren, heb ik de smaak te pakken gekregen. Ik ben nieuwsgierig naar Theatergroep Troubamour met hun voorstelling over de vluchtelingenproblematiek. Ik ga luisteren naar het concert van Little Warrior en ik laat me verrassen door alles wat er verder nog op mijn pad komt. Ik trek makkelijke schoenen aan om de afstand tussen Plantsoen West, de Appelmarkt en het Lieve Vrouwenkerkhof makkelijk te kunnen overbruggen. Zonnebrandmiddel op mijn neus, flesje water mee en kijken. Niet alleen naar de artiesten, maar ook naar de het publiek. Genieten van de verwachtingsvolle kinderkopjes. Lachen om het ongemakkelijke gevoel bij de personen die door de spelers uitgekozen worden om te participeren in de voorstelling.

Maandag begin ik weer aan het echte leven. Dan stort ik me op werk, gezin, Amersfoort en de wereld. Dit weekeinde droom ik nog even weg. IMG_1519

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s