Kerstinflatie

img_5172

Moeten we het nog wel willen; Kerstmis vieren? De christelijke kerstboodschap verschuift steeds meer naar de achtergrond en ik heb steeds minder met dit feest. Sterker nog; ik zie er als een berg tegen op. Afschafffen wat mij betreft. En tijd voor een nieuwe landelijke discussie; de Kerstmiscussie.

Het grootste struikelblok is de ingewikkelde ‘kerstpuzzel’; wie gaat waar heen op welke dag. Nu hebben wij het nog makkelijk want meneer Enzofoort en ik zijn nog steeds blij met elkaar en wij hebben dus maar twee families waar we rekening mee hoeven te houden; mijn schoonfamilie en mijn eigen familie. Maar zelfs dan is het al een hele klus om een kloppend rooster te maken.
Daarnaast moeten de kerstdagen gezellig zijn. Nou ben ik wel van de kaarsjes en de sfeerverlichting maar ik heb begrepen dat een traditionele kerstboom niet meer hip genoeg is, dus moet er eentje komen van staaldraad en zonder trendy ballen in brons-kleur doe je ook al niet meer mee.
Wat te denken van het kerstdiner? Gelukkig hebben meneer Enzofoort en ik daar dezelfde ideeën over. Voor ons geen zes-gangen-menu met ingewikkelde recepten; een bord stamppot is ook prima.
Aan Kerstkaarten doen we al jaren niet meer. Het geld dat we uitsparen storten we op de rekening van een goed doel. Zo kopen we ons schuldgevoel af.
Ging ik eerder nog wel eens naar de ‘U zijt wellekome-viering’ in de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk, sinds ze toegangskaarten hebben ingevoerd doe ik dat ook niet meer. Echt welkom voel ik me niet.
En dan het Kerstpakket. Of ik dit jaar nog een krijg is niet duidelijk. Een kerstpakket krijgen vind ik eigenlijk het enige leuke van de kerstdagen. Zo hebberig ben ik dan weer wel. 
Kerstmuziek is verboden in huize Enzofoort. Een kerst-cd opzetten doe ik dan ook stiekem als de andere gezinsleden het niet horen. Tenslotte nog de kerstfilms; Home Alone heb ik al veel te vaak gezien.
Kortom; ik heb last van een soort kerstinflatie en daarom pleit ik voor het afschaffen van de kerstdagen. Gewoon geen verplichtingen, geen verlichtingen en geen verwachtingen. Wat mij betreft heeft de kerstman gelijk. Hij zegt niet voor niets; Ho ho ho…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s