Makkelijker?

,,Dit is niet normaal meer”, meneer Enzofoort kijkt wanhopig op zijn scherm terwijl er stoom uit zijn oren komt. ,,Ik ben al een half uur aan het klooien en ik begrijp er geen barst van.” Ik pak de brief van ParkeerService erbij en lees dat er ‘een nieuwe gebruiksvriendelijke omgeving is ontwikkeld’. Ik kijk weer naar meneer Enzofoort en begrijp dat hij nog niet in die nieuwe gebruiksvriendelijke omgeving is beland.

Begin van de maand kregen we een brief van de ParkeerService over een nieuwe digitale bezoekregeling. Ze zouden per 14 december overgaan op het systeem van Key2Park en ik lees: ‘met bijbehorende app zijn de mogelijkheden uitgebreid en kunt u gemakkelijk uw bezoek aan- en afmelden”. Zover is het volgens mij nog lang niet. Ik hoor meneer Enzofoort zuchten. ,,Man wat een gedoe. Via mijn DigiD ben ik binnen gekomen, maar toen bleek mijn inlognaam al te bestaan, daarna was het wachtwoord niet goed, toen moest ik wachten op een emailverificatie maar volgens mij ben ik er bijna”. Ik knik maar eigenlijk begrijp ik er niets van. ,,Er zou toch ook een app voor op je mobiel komen?” ,,Die app voor de telefoon is nog niet beschikbaar”, zegt meneer Enzofoort, Op dat moment zie ik op de website de wervende tekst; “Parkeerservice, maakt parkeren makkelijker!” Ik moet bijna lachen als het niet om te huilen was.

,,Volgens mij hebben we ineens ook een paar euro minder op onze account staan. Er staat nog maar 33 cent op en ik heb geen idee hoe ik dat moet opwaarderen.” Ik hoor de wanhoop in zijn stem. De bel gaat. Een vriendin staat voor de deur. Ze is met de auto. Op de computer verschijnt de tekst; “Er is een fout opgetreden tijdens de communicatie met de server. Mogelijk dat u geen bereik heeft of dat de service tijdelijk niet bereikbaar is. Probeer het later nog eens”. Met en klap doet meneer Enzofoort zijn laptop dicht.

We sturen onze visite naar een aangrenzende wijk waar geen parkeerkaart nodig is want een boete willen we niet riskeren. Was de ouderwetse parkeer-kraskaart er nog maar. Dan had je tenminste het gevoel dat je wat kon winnen.

img_0202-1

2 gedachten over “Makkelijker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s